A Twin Peaks előtt tiszteleg Ben Khan új videója

2015.04.28. 21:44, Frontrecorder

benkhan.jpg

A Twin Peaks minden idők egyik legeredetibb és legjobb tévésorozata volt, nem véletlen, hogy a bemutatása óta eltelt huszonöt évben minduntalan merítenek belőle, tisztelegnek előtte nemcsak filmesek, de zenészek is (utóbbiakra példák ebben az összeállításunkban). A legfrissebb Twin Peaks-idézet a fiatal brit producer, Ben Khan új klipjében érhető tetten.

A most 22 éves londoni dalszertő-énekes-producer tavaly tűnt fel 1992 című EP-jével, és azonnal fel is került a figyelni kell rá-listákra az angolszász online zenei médiában, nem véletlenül, hiszen ez a jó képű, jó hangú electrocrooner telibe találta a zeitgeistot modern R&B-ből, kifinomult elektronikából és hiphopból biztos kézzel kikevert zenéjével, amivel persze lassan (tetszőleges folyó)t lehetne rekeszteni, de Khanénak szerencsére tényleg van pont elegendően egyedi íze, melyet a funkos és bluesos hatások, illetve a mély, filozofikus-transzcendentális témákat érintő szövegei adnak. Indulásakor sok más kortársához hasonlóan ő is kijátszotta az anonimitás-kártyát, ennek és félig indiai származásának köszönhetően a legtöbben Jai Paulhoz hasonlítják, de ennyi erővel Jamie Lidellhez is lehetne, az is ugyanannyira lenne helytálló (nagyon erőltetve).

Mindenesetre a saját mezőnyén belül tényleg érdemes szemmel tartani Khant, aki nem mellesleg gitáron írja az alapvetően elektronikus dalait, melyekből május 11-én jelenik meg a következő adag, egy négyszámos EP. Ennek 1000 című pattogós, izgága címadó dalához készült a VHS-esztétikájú szürreális klip, amely direkt módon idézi meg a Twin Peaks legjellegzetesebb helyszínét, a vörös szobát, a mániákus írógépcsépelésről pedig  eszünkbe juthat a Meztelen ebéd. Para!

Címkék: twin peaks ben khan
https://recorder.blog.hu/2015/04/28/a_twin_peaks_elott_tiszteleg_ben_khan_uj_videoja
A Twin Peaks előtt tiszteleg Ben Khan új videója
süti beállítások módosítása