Dalpremier! morningdeer: That Song

2015.04.13. 18:55, rerecorder

morningdeer_ny.jpg

A magyar hálószobapopszíntérről kinőtt Dányi Krisztina a morningdeer projektével - a Japán kiadott 2013-as Concert On A Twig után - elérkezett harmadik nagylemezéhez, ami májusban jelenik meg Blue for B címmel. Az album első dala, a korábbiaknál elektronikusabb, remekül szóló, remekbeszabott That Song itt máris hallható!

Az előző lemezhez két klip is készült (Salt, Radiant), a májusban a Bandcampen debütáló (később az iTuneson is megvásárolható, majd koraősszel vinylen is kijövő) Blue for B felvezető dala viszont hivatalos audióként került fel a YouTube-ra, de a sablonos háttérfotó helyett mókás mozgókép is nézegethető hozzá, a lényeg viszont maga a dal, ami az eddigi legizgalmasabb, egyszersmint legpoposabb morningdeer-szám, de halljuk inkább a dalszerző-előadó róla: „Nagyon sok munka van benne és érzelmileg is eléggé megviselt. Szerencsére nagyon sok segítséget és tanácsot kaptam a makrohangos Nagy Gergőtől és az os! néven alkotó Godzsák Dávidtól, viszont egyébként a lemez megint házi gyártású, tehát otthon vettem fel mindent. Miközben készült, eléggé foglalkoztatott, hogy mikortól érezhető, hogy egy hang szintetikus vagy természetes és ez hallatszik a hangszerelésen. Egyébként szerintem sokkal poposabb, mint bármi, amit eddig csináltam (az artofartós dolgokat leszámítva), viszont megvannak benne a szokásos hülyeségeim is. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből érzékelhető a hallgatóknak. A lemez először májusban lesz elérhető, Bandcampen, később iTunes-ra is felkerül, koraősszel pedig vinylen is megjelenik.”

DÁNYI KRISZTINA OTT VOLT PJ HARVEY LEGÚJABB LEMEZÉNEK LONDONI FELVÉTELÉN ÉS ITT BE IS SZÁMOLT RÓLA.

morningdeer négyállomásos európai miniturnéra indul április második felében a cseh Ira Mimosával, a sort Budapesten nyitják április 17-én a Müsziben, Facebook-esmeényoldal

és akkor a lalla-lallazós, azonnal fülbemászó, szuper That Song

https://recorder.blog.hu/2015/04/13/dalpremier_morningdeer_that_song
Dalpremier! morningdeer: That Song
süti beállítások módosítása