Magyarradar - Brussels

2015.03.30. 14:31, Frontrecorder

brussels.jpg

A soulos-dzsesszes-funkys popzene amennyire könnyed, annyira nehéz műfaj, vagyis alapvetően nehéz úgy csinálni, hogy mentes legyen a kellemkedős, túlzottan szofiszti fílingtől vagy a "konzis" érzettől. A budapesti Brussels sikerrel kerüli ki ezeket a csapdákat a klasszikus zsánerelemeket a korszellemnek megfelelő hangzásokon átszűrő, finom elektronikával és melankóliával áthatott zenéjével. A tavalyi Talentométer pop/rock kategóriájának győztesei április 6-án itt premiereztetik az új dalukat, adott tehát az alkalom a bemutatkozásukra.

brussels2.jpgMegalakulás éve: 2012.

Tagok: Pánczél Kristóf (billentyűk), Tóth Róbert (basszusgitár), Tóth Péter (ének), Harmath Soma (gitár), Ercsei Sándor (dob).

Stílus: eklektikus pop.

Hatások: Kezdettől fogva számos hatás ér minket a legkísérletezőbb dzsessztől a mainstream R&B-ig, ami a zenénkben is megmutatkozik, ezért aposztrofáljuk magunkat eklektikus popként.

Kiadó: nincs.

Történet: 2012 végén alapítottunk hárman (Peti, Sanyi, Soma) egy zenekart, amit egy pár évvel azelőtti utazás, egy közös koncert, és sok más dolog metaforájaként Brussels-nek neveztünk el. Nyertesként kerültünk ki egy egyetemi tehetségkutatóról, aminek eredményeként felvehettük debütáló EP-nket. Ennek kiadásával egyetemben átszerveztük a zenekart, Peti az akkor még aktív metál(!) bandájából elhívta Robit basszusgitározni, és mivel egyre születtek a zongorás dalok, ezért szükség volt az apparátus bővítésére, így csatlakozott hozzánk Kristóf, akit Peti énektanáraként ismertünk meg. Így lett teljes a Brussels. Azóta gőzerővel dolgozunk azon, hogy a temérdek számkezdeményt formába öntsük és eljuttassuk a közönséghez. Nagyon sok ötletünk van, és ezeket igyekszünk minél színesebben kidolgozni, egyszer populáris, egyszer elvontabb köntösben publikálni. Legújabb megjelenésünk a The Reason című dal lesz, ami a hagyományos funkys elemek mellett a ránk jellemző, sajátos stílusjegyeket is felvonultatja.

Megjelenések: Apollo EP (2013) és két single: Physical (2013), Vivid (2014).

Küldetés: Az értékes popzenét képviselni Magyarországon.

Jövőkép: Régóta szeretnénk felvenni a debütáló nagylemezünket, amin megmutathatjuk azt a zenei világot, ami leginkább jellemző ránk. Ezekkel a dalokkal nagyon sok embert szeretnénk Brussels-rajongóvá tenni.

Mellékprojektek: Kristóf (a zenekar billentyűse) számtalan helyen és formációban játszik, legyen szó komolyzenéről vagy kávéházi dzsesszről.

Szexepil: Peti falzettje, illetve az, hogy mind az öten nagyon különbözőek vagyunk.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az A38 hajó által szervezett Talentométeren 2014-ben mi lettünk a pop/rock kategória győztesei, közönségdíjasok és MR2-Petőfi Rádió különdíjasok.


a Brussels bemutatkozó EP-jének három dala:


a Brussels eddigi legtáncosabb dala, a Physical:



és a legutóbbi, a Vivid:

Címkék: brussels magyarradar
https://recorder.blog.hu/2015/03/30/magyarradar_brussels
Magyarradar - Brussels
süti beállítások módosítása