Túl sokan vagyunk a Blur új dala szerint

2015.03.20. 13:00, Frontrecorder

blur_2.jpg

Az idei végképp a surprise release-ek éve, és ezek között van a Blur tizenkét év utáni új albuma is, amelyről talán a zenekar tagjai sem gondolták már, hogy összejön, de aztán csak elkészült és április 27-én megjelenik. Ma közzétettek róla egy újabb számot, lehet neki örülni, bár a daltól nem lesz jobb kedvünk.

A Blur egy hónapja jelentette be hivatalosan az új lemezt, és a címe (Magic Whip), illetve megjelenési dátuma (április 27.) mellett a dallistáját, a borítóját, plusz a Go Out című dalt is megosztotta. Ma pedig bemutattak a Stephen Street producerrel (az első öt albumuk hangzásfelelősével) felvett anyagról egy újabb szerzeményt, annak apropóján, hogy ma este egy meg nem nevezett kis nyugat-londoni klubban a teljes új albumot eljátsszák élőben. A zenekar ezután ad néhány rendes koncertet is hazájában, majd jönnek a kisebb-nagyobb fesztiválok a világ körül, szóval a Blur teljes gőzzel visszalendül a körforgásba (a koncertdátumaik között szerepel egy augusztus 8. Sziget kiírás is, ami nyilvánvalóan téves, legalábbis az időpont).

A Blur nyolcadik stúdiólemezét amúgy Damon Albarn "kifejezetten urbánusnak" nevezte, ami nem véletlen, hiszen Hongkongban született, a dalok szövegét is a Kínához tartozó városállam ihlette. A Föld egyik legsűrűbben lakott területének hatása nem is lehetne annál egyértelműbb, mint a There Are Too Many Of Us című dal, amelynek már a címe is a modern nagyvárosok nyomasztó túlzsúfoltságára utal, és tényleg erről is szól, miközben olyan lehangoló, amilyen tulajdonképpen a mai urbánus lét.

Címkék: blur
https://recorder.blog.hu/2015/03/20/tul_sokan_vagyunk_a_blur_uj_dala_szerint
Túl sokan vagyunk a Blur új dala szerint
süti beállítások módosítása