EP-premier: Audio Love Nation: From The Front

2015.03.16. 14:00, Frontrecorder

aln_promo_by_kelemen_richard_2.jpg

A nyers garázsrockot dögös vintage rockkal összeriffentő budapesti Audio Love Nation a 2012-es bemutatkozó albuma (Delta) után idén adja ki második nagylemezét, méghozzá három részletben. A Point Of View című anyagról öt dalt mutatnak be itt nálunk, látványos szövegvideókkal.

aln_cover.jpgA minden jöhet, ami rock mottóval működő, a klasszikus rockhangzásokat mai felfogással és friss lendülettel lazán, de biztos érzékkel lögybölő négytagú Audio Love Nation 2013 decemberében hívta fel magára a figyelmet az első albuma egyik dalának (Stuck In The Drunk) delirált humorú klipjével, melyben a Barátok közt egykori Tildáját alakító Szabó Erika játszotta a főszerepet (és szült egy kis Slash-t). A zenekar stabilan betagozódott a budapesti klubéletbe, de jártak Csehországban, Németországban, Angliában, Ausztriában és Szerbiában is, a következő albumukat pedig három részben teszik közzé, mindegyiken más-más oldalukat bemutatva. Az itt debütáló, Hidasi Barna hangmérnöki és Horváth András Ádám produceri munkájával készült From The Front címet kapott ötszámos anyag az eddigi zenei vonal egyenes folytatása, egy kissé pszichedelikusabb színezettel   „A nagylemezre írt dalok alapvetően eléggé könnyen besorolhatóak az egyes harmadokba, mert a harmadok stílusban, ha nem is teljesen, de jól körülhatárolhatóan eltérnek egymástól. Igazából miután látszott, hogy ilyen különböző dalok születnek és kitaláltuk ezt a koncepciót, már elég tudatosan úgy dolgoztuk dalokká az egyes ötleteket, hogy a szemünk előtt lebegett, melyik harmadba fogjuk rakni. Erre az EP-re azokat a dalokat raktuk, amelyek az újak közül legközelebb állnak a régi dalokhoz stílusban. A címmel is azt akarjuk mondani, hogy ez az a rész, ami nem annyira meglepő tőlünk. Akik eddig jártak koncertre tehát szemből - from the front - látták a zenekart, azok eddig is kb. ilyennek ismertek minket, ha berakod ezeket a dalokat az előző lemezünk után ez egy relatíve természetes fejlődésnek tekinthető. A két másik rész már sokkal jobban eltér a régi daloktól. Azokra a dalokra az számíthat, aki már jobban ismer minket, egy személyesebb szinten és tudja, hogy azok a számok is mi vagyunk.” – mesél az EP-ről Remetei Filep Ákos, az ALN gitárosa.

A dalok szövege Jaro Mayda, a zenekar dobosának versei alapján születtek, melyek egy része a régebbről való, míg a többit a dalok hangulata alapján írta meg, Jávor Gergő énekes pedig dalszövegformába öntötte őket. Az öt dalhoz kézírásos szövegvideókat készített Kőrös János és Csepella Olivér, a Halisten grafikai stúdió két alkotója, Váradi Eszter egyedi betűinek felhasználásával. Íme tehát az Audio Love Nation From The Front EP-je, melynek dalait ugyancsak Remetei Filep Ákos látta el írott kommentárjaival, ezek a lejátszó alatt olvashatók.

Manitou

"Dávid (Schnellbach Dávid, a zenekar másik gitárosa - a szerk.) lediplomázott és a frissen szerzett gitárjainkkal lementünk a próbaterembe ketten. Nekem volt egy riff ötletem, aminek a végét ő kicsit átalakította. Annyira élveztük a témát, hogy aznap 4 órán keresztül csak azt játszottunk."

Warning

"Sokat variáltunk, mire végül szinte eredeti formájában hagytuk meg a dalt. A kedvenc részem természetesen a ¾-es dallam a 4/4-es gitártémára."

Dancing Light

"A refrén húzásától egyből beindul a derékból bólogató énem, a gitárkiállásos kvázi-szólóról nem is beszélve. Az új daloknál próbáltuk minél jobban kihasználni a két gitár adta lehetőségeket, talán ennél a dalnál hallatszik a legjobban."

Blindfolded

"Különböző gitárokból különböző dalok jönnek. Ez volt az egyik első, ami a Les Paulomból bújt ki. Aztán amikor készültünk a felvételekre, Dávid rárakta a refrénre azt a gitártémát, ami még dobott az egészen és onnan már Gergő is pillanatok alatt megfejtette az énektémát."

Vertigo

"Kamu Black Keys-gitártéma, sok vokálos elszállós kiállással és kamu Jack White-gitárszólóval. Legalábbis a próbateremben ilyen jelzőkkel futott egy jó darabig. Végül nem erőszakoltunk rá szöveget a fő témára, úgyhogy élőben a második kanyarnál már lehet is énekelni. Eddig 2-ből 2 koncerten az arány."

Az Audio Love Nation itt bemutatott új dalait legközelebb március 20-án lehet hallani élőben a RoHAM Bárban, ahol az olasz Zippo, az amerikai Simeon Soul Charger és a hazai Shapat Terror társaságában koncertezik a zenekar (Facebook-esemény).


zenekari fotóKelemen Richárd

borító: Kohut András

https://recorder.blog.hu/2015/03/16/ep-premier_audio_love_nation_from_the_front
EP-premier: Audio Love Nation: From The Front
süti beállítások módosítása