A Moog-frontember és Alba Hyseni közösen énekelnek egy elektropop dalban

2014.09.04. 18:52, rerecorder

avatars-000102285030-psxbga-t500x500.jpg

Az elektropopos lüktetésű dalt a titokzatos The Buckingham Project készítette a The Moog-énekesének, Szabó Tamásnak a társszerzőségével, és Alba Hysenivel ők ketten énekelnek benne. Na akkor ezt fejtsük csak vissza!

A Buckingham Projectről semmi sem derül ki az internet segítségével és az előadó ezt cseppet sem bánja, úgyhogy annyi biztos csak a dal történetéről, hogy ameddig a Moog viszonylagosan csendben dolgozik, addig Szabó Tamás Tonyo írt egy közös dal a BP-vel, majd - mivel régről kölcsönösen tisztelik egymást - Alba Hysenit is meghívta a projektbe és ketten, közösen adják elő a Mirrors című dalt. A felvételnek két változata is meghallgatható, íme az egyenesebb vonalú, rádióbarátibb Club Edit


és a koszosabb hangzású Original Version

Tonyo anyazenekarával, a Mooggal egy hétszámos EP-n dolgozik (amiről a nálunk bemutatott Unbound című dalnak már klipje is van és annyiban jól mutatja az EP megszólalását, hogy azon sok szintetizátor lesz), mindez várhatóan nem olyan sokára napvilágot is lát majd. Tonyo közben Nibiru nevű, Lechner Márkkal (Polar Dear, Möbel) közös projektjével is újra aktív. A tavalyi háromszámos EP után hamarosan egy új, Stop című klipes dallal jelentkeznek.

Alba Hyseni jelenleg rendszeresen és sokat koncertezik Alba Hyseni Project nevű zenekarával, legközelebb szeptember 19-én az Akváriumban lépnek fel. Az albán származású, 17 éve Magyarországon élő énekesnő jövőre egy nagy projektre készül, de előtte ősszel hallhatjuk majd egy friss Carbonfools-szerzeményben is.


Alba Hyseni az A38-on rögzített 2012-es koncertje: 


ez pedig a legutóbbi The Moog-klip, egészen mesés: 


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

https://recorder.blog.hu/2014/09/04/a_moog-frontember_es_alba_hyseni_kozosen_enekelnek_egy_elektropop_dalban
A Moog-frontember és Alba Hyseni közösen énekelnek egy elektropop dalban
süti beállítások módosítása