Új magyar elektropop-projekt egy feltételezett bolygóról

2013.05.13. 10:40, Frontrecorder

nibiruindex.jpg

Naprendszerünk feltételezett, számos legendával és összeesküvés-elmélettel övezett tizedik nagybolygójáról nevezte el közös alkalmi elektropop-formációját a Moog-frontember Szabó Tamás Tonyo és Lechner Márk (Polar Dear, Möbel). A Nibiru háromszámos bemutatkozó anyaga nálunk rögtön meg is hallgatható.

nibiru_proba_A4.jpgA két zenész ismeretsége évekkel korábbra datálódik. "Valami helyen találkoztunk a Ferenciek terénél, aztán egy kaszinóban kötöttünk ki a Váci utcában, mert már csak az volt nyitva, ahol alkoholhoz és cigihez lehetett jutni, ráadásul ingyen (bár Tonyo cserébe elvesztett pár ezer forintot a rulettasztalnál)" - eleveníti fel a megismerkedésüket Márk. A haverság tavaly télen fialt zenei együttműködést, amikor Márk felkérést kapott, hogy Möbelként remixeljen egy készülőben lévő Moog-számot, "ám az emailekbe belekerült egy téma, amiből aztán 3-4 postafordultával önálló számkezdemény alakult ki", és innen egyenes út vezetett a Nibiruhoz. 

Mivel Tonyo Budapesten, Márk viszont Montrealban él, a zenei inspirációit a nyolcvanas-kilencvenes évekből merítő, közös nevezőkként Prince-t, Azis-t és Gigi D'Agostinót említő páros az interneten keresztül dolgozott a számokon: közösen írták a szövegeket, találták ki a dallamokat, szintiszólamokat, és rakták össze a dobokat. Január végén aztán két hétig alkalmuk volt valós térben munkálkodni a felvételeken - az I'm In Love című dal ekkor nyerte el végleges formáját. Az EP-n hallható további két szám, a Yes és You Do the Same ismét távoli együttműködés útján készültek el. A borító (lásd balra) hasonlóan virtuális módon született: Tonyo Budapesten elkészíttetett egy képet, amihez hasonlót Márknak is kellett csináltatnia magáról Montrealban egy ottani műteremben. A két fotóból Mester László és Gyarmati Dezső beavatkozásával született meg a végeredmény, amely "meglehetősen forró lett, de büszkén felvállaljuk."

Nincs más hátra, ismerkedjünk meg a Nibiru zenei univerzumával! A páros alább meghallgatható első (de elképzelhető, hogy nem utolsó) EP-je egy Facebook-lájkért cserébe le is tölthető innen

https://recorder.blog.hu/2013/05/13/uj_magyar_elektropop-projekt_egy_feltetelezett_bolygorol
Új magyar elektropop-projekt egy feltételezett bolygóról
süti beállítások módosítása