Magyarradar – Terrible Ted

2014.07.27. 11:49, rerecorder

terrible ted_1.jpg

Egy igazi underground punkrock szupergrup jelent meg a színen, a pankrátor medvéről elnevezett Terrible Ted még a nyáron megjelenteti debütáló albumát (amelyről a beharangozó dalt itt tettük közzé), ősszel pedig lemezbemutató koncertet tart, de előtte még július 27-én, ma este fellép a Rakéta Fesztiválon is.

Megalakulás éve: 2014. január.

Tagok: Bajor Ádám (gitár), Fekete Dávid (dob), Horváth Zoltán (gitár), Kicsi Sebő (bassz), Minda Endre (ének).

tt.jpg


Stílus:
Heavy rock, protopunk, de igazából popzene torzított gitárokkal, zajosan.

Hatások: Hangos rock. Stooges- és Sabbath-riffek, Bad Brains-es sebesség, páran csípik a Ceremony-s hangulatot, meg a VHK-t, illetve a nagyon sok feedbacket.

Kiadó: Egyelőre nincs.

Történet: A zenekart egy heavy metal-buli unalmas perceiben alapította Ádám és Zoli, fél órával később már volt egy dobosunk is (Dávid), pár hét múlva pedig kialakult a teljes felállás. Azóta számírással, próbákkal és szervezéssel telik a zenekar élete.

tt2.jpgMegjelenések: 2014 nyarán készült el a cím nélküli lemezünk Dorozsmai Gergőnél a Tom-Tom stúdióban, illetve Horváth Viktorral dolgozunk egy klipen a Milk Bunny című számunkhoz, ami ugyan egy ártó skandináv lényről szól, de teljesen más megvilágításban kerül elő a téma, szerintünk nagyon izgalmasan.

Küldetés: Hangos és zajos zenével elűzni a mocskot, ami magunk körül van, közösen létrehozni valami olyat, amiben mindnyájan el tudunk merülni. Ez persze valahol ötünk ízlésének a keresztmetszeténél van.

Jövőkép: Most indultunk így együtt, szóval vannak nagy tervek. Első koncert, lemez és klip erre a nyárra már megvan, a jövőben pedig jó lenne nem a seggünkön ülni, hanem jó koncerteket adni és még több jó számot írni. Ősszel pedig szeretnénk egy katalán turnét!

Mellékprojektek: Ádinál a Haunebu van, norvég turnéval; Dávid rnr 666-közeli arcokkal zenél; Zoli basszusgitározik a Somersault Boyban; Sebő aktívan csinálja a Tumo-t, ahogyan Endre a Hangmást is.

Szexepil: Mi!?

Legnagyobb eredmény, elismerés: Még nincs ilyen.


a vasárnap esti, A38-as Terrible Ted-koncert (és Rakéta fesztivál) Facebook-eseményoldala - a buli 17:20-tól kezdődik a Tumoval, érdemes odaérni már az elejére, Terrible Ted 21:30-tól

https://www.facebook.com/terribletedband


a Singularity (Run With The Hounds) című bemutatkozó stúdiófelvétel: 


és az első, GMK-s koncertből egy részlet: 

https://recorder.blog.hu/2014/07/27/magyarradar_terrible_ted
Magyarradar – Terrible Ted
süti beállítások módosítása