Magyarradar – WNDRBND

2014.07.04. 18:00, rerecorder

001_WNDRBND_TAGOK_EGYUTT.jpg

A funk soul, R&B, és pláne ezen műfajok élőben - na ez Magyarországon még mindig vagy a jól kitaposott középutat, vagy semmit sem jelent, így egy ezekkel a stílusokkal foglalkozó zenekar bemutatkozása, főképp ha a benne játszók (iamyank, The Qualitons-tag, Stahl Barbi Trió-frontember stb.) is jelentenek egyfajta garanciát - üdvözlendő. Üdvözöljük hát a WNDRBND szupergruppot, amely hamarosan élőben fog bootlegeket játszani, de előtte bemutatkoznak.

Megalakulás éve:  2014.

Tagok: Stahl Barbi – ének. Barbi egy igazi feltörekvő csillag a magyar klubéletben. Saját alapítású zenekarával, a Stahl Barbi Trióval már minden valamire való budapesti klubban megfordultak és pezsdítik fel a fővárosi r’n’b- és jazz-színtért. Bécsy Bence – gitár. A Kőbányai Könnyűzenei Egyetemen végzett és a fiatal gitárhős ikont testesíti meg. Nem sokkal az egyetem elhagyása után már a legendás Deák Bill Blues Band tagjaként járja az országot. Bence gitárjátékát hamarosan az egész ország messziről meg fogja ismerni. Heilig Tomi – basszusgitár. A szintén Kőbányán végzett Heilig Tamás a magyar pop színtér egyik meghatározó alakja. A fiatal basszusgitáros és producer többek között Éliás Jr. állandó bőgőse, ha éppen nem külföldi világsztárok mellett sessionködik. G. Szabó Hunor – dob. Hunor egy multiinstrumentalista, énekes-gitáros-dobos-dalszerző fenomén és nem mellesleg a The Qualitons, nemzetközileg is elismert beat-soul zenekar alapító énekes-gitárosa. Yank – sampling. Yank az ImPro zenei producer iskola végzett diákja és már tanára, a magyar DJ kultúra egyik legfelismerhetőbb és meghatározó szereplője, a nagy hazai fesztiválok állandó fellépője.

Stílus: R’n’B, soul, funk, live bootleg (különféle ismert ütemek, dallamok összehozása egy teljesen új kompozícióvá).

Hatások: Régi és modern ütemek, koszos gitártémák és dögösen lágy éneklés. James Browntól Lady Gagáig.

Kiadó: WNDRLND

001_WNDRBND_TAGOK_EGYUTT_2.jpg

Történet:
Ez a szupergroup a budapesti, Margitszigeten működő WNDRLND nevű hely támogatásával jött létre. A zenekar erre a WNDRBND live bootleg projektre állt össze. Kiemelten fontos szempont volt a komoly hangszeres, zenei tudás. Ugyan mindenki más és más szubkultúrából érkezett, de a dallamhangszeresek már jól ismerték egymást az iskolából és különféle zenei projektekből. A zenekar csodával határos módon rögtön egymásra talált, hiába elfoglalt zenészekről van szó. A kezdeti próbák Hunoréknál, a Qualitons próbatermében folytak, ahol a tagok gyorsan megtalálták a közös nevezőt.
A projekt minden résztvevője fontosnak tartja a fővárosi klubéletben az élőzene népszerűsítését ezzel a szokatlan stílussal.

Megjelenések: Itt a Recorderen, hamarosan.

Küldetés: Nagybetűs Szórakoztatás! Live bootlegek készítése. Színvonalas produkció létrehozása.

Jövőkép: Egy egyedi és új irányzat meghonosítása a magyar klubszíntéren a különleges live-sessionökkel és koncertekkel.

Mellékprojektek: Stahl Barbi Trio, The Qualitons, Éliás Jr., Deák Bill Blues Band, iamyank.

Szexepil: Barbi, Hunor szemüvege.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az első dalunk létrehozása.


a WNDRBND július 17-én mutatkozik be élőben a margitszigeti WNDRLND-ben, előtte bemutatják első dalukat a Recorderen.


itt pedig a WNDRBND első teasere: 


és második teasere: 

https://recorder.blog.hu/2014/07/04/magyarradar_wndrbnd
Magyarradar – WNDRBND
süti beállítások módosítása