Heti Top 10: a legjobb zenétlenített videoklipek

2014.06.22. 21:25, Frontrecorder

jaggerbowie.jpg

A youtube-os paródiák egyik népszerű formája a videók újraszinkronizálása, eredeti hangsávjának poénos cseréje, megmásítása. A zenei videóknál ilyen a shredding (lásd gyűjtésünket), vagy újabban a klipek "zenétlenítése", vagyis amikor kiiktatják a zenét (sőt, gyakran az éneket is) és helyette mindenféle - általában vicces - hangeffektet tesznek a képek alá. A héten járta be az internetet ez utóbbi műfaj legújabb gyöngyszeme, amely David Bowie és Mick Jagger Dancing In The Street című 1985-ös duettjének klipjéből csinál komplett hülyét, úgyhogy itt a remek alkalom, hogy összeszedjük a szerintünk legjobb - értsd: legviccesebb - zene nélküli zenei videókat.

PSY: Gangnam Style

A videó, amely az egész őrületet ténylegesen elindította 2012-ben - van olyan, aki még nem látta? A legjobb rész: PSY vadállati üvöltése 1:39-nél. 

HA VISSZANÉZNÉD A LEGJOBB GANGNAM STYLE-PARÓDIÁKAT, KATT IDE!

Queen: I Want To Break Free

A Dancing In The Street-paródiát is jegyző Mario Wienerroither nyugodtan nevezhető zenétlenített klipek királyának. A névjegyét ezzel a remekléssel tette le tavaly, nekünk meg erről az jutott eszünkbe, hogy vajon Freddie Mercury porszívózott-e valaha életében ezen a klipen kívül? 

Miley Cyrus: We Can't Stop

Egy College Humor-produkció, amely kifejezetten szubtilis, ügyesen adagolja a hülye zajokat a realisztikus hangeffektek közé. A végén slusszpoénként a szirénázó rendőrautók bevetése nagyon ül. 

NEVETNÉL MÉG MILEY-N? TESSÉK: MINDENT VIVŐ WRECKING BALL-PARÓDIÁK.

Ylvis: The Fox

Ez a szám tényleg_sokkal_jobb így zene nélkül, bónuszként valódi rókahang hozzáadásával. Viszont a refrént csak mi halljuk úgy, hogy what the fuck say?

The Prodigy: Firestarter

Újabb mesteri sound design Mario Wienerroithertől, egyszerre ijesztő és vicces. Keith Flintből sikerült kihozni a pszichopatát, a tüsszögése pedig telitalálat.

Benny Benassi: Satisfaction

Ez a klip ordított azért, hogy zenétlenítsék. Vigyázat: aki a munkagépek hangjára gerjed, annak garantáltan fülgazmusa lesz! És végre egy igazi szögelős alap!.

Pharrell Williams: Happy

Ha nem bírod elviselni Pharrell slágerét, akkor ez a te verziód. Na, most boldog vagy? 

ÉS HOGY PHARRELL MITŐL BOLDOG? ÍME TÍZ OK.

Kanye West & Jay-Z: Otis

Kanye és JAY Z fullban nyomják a kretént (meg az átalakított Maybach-nek a gázt), kábé mint a hiphop Beavis & Butt-headje. Hö-hö, hm, hö-hö.

Björk: All Is Full Of Love

Lássuk csak, mi készül a robotgyárban? Áhá, egy újabb Björk. De miért gügyög úgy, mint egy kisbaba? 

Madonna: Hung Up

Ebből a leleplező erejű videóból kiderül, hogy a látszat ellenére Madonna bizony korántsem annyira fitt, konkrétan úgy nyikorog, mint egy olajozatlan szekrényajtó.

és végül jöjjön ez a bizonyos Dancing In The Street, Wienerroither legfrissebb műve, amelyben kínéletlenül kigúnyolja a két sztárt - így kell még röhejesebbé tenni egy eredetiben is kínosan nevetséges videoklipet:

https://recorder.blog.hu/2014/06/22/heti_top_10_a_legjobb_zene_nelkuli_videoklipek
Heti Top 10: a legjobb zenétlenített videoklipek
süti beállítások módosítása