Magyarradar – Nemereszt

2014.05.17. 14:04, rerecorder

nemereszt.jpg

Ma este lép színpadra a Feszt!Egeren a közeli Noszvajból startoló, de két megyét átívelve, részben Budapesten működő Nemereszt, amely nemrégiben jelentkezett bemutatkozó lemezével. A Fújják, zúgják című album nagyon jól szóló, finoman (amolyan The Black Keysesen) blues-os rockzene, vagy máskor folkos, ötletesen hangszerelt, rádióba illő popzene.

Megalakulás éve: 2011.

Tagok: Borza László – ének, gitár, egyebek, Demeter Ádám – dob, egyebek, vizuális megfejtő, producer és hangmérnök, Herman Péter – basszusgitár, Lukács Balázs – gitár, Örökös-Tóth István - billentyűk.

Stílus: beat, bluesos pop-rock.

Hatások: konszezusos a Beatles, a Rolling Stones, meg a Doors, de a tagokra külön-külön mindenféle hatott az Iron Maidentől a Black Keysen át Tom Waitsig.

Kiadó: Magunk. 

Történet: feloszlott Ádám, Péter és Balázs közös zenekara, és bevettek egy ex-rajongót második gitárosnak. Viszont közben az akkori énekes eltűnt, úgyhogy a szerződtetett második gitárosból egy próba alatt énekes-szövegíró lett. Ennek nyomán pár hónap alatt összejött egy tűrhető bemutatkozó demó, amibe belenyomtunk néhány billentyűs szólamot is, úgyhogy az első koncertre nagy szerencsével sikerült egy zongorista-orgonistára is szert tenni. Közben hízik a repertoár, mostanra lett kész a demó mellé egy nagylemez is. A felvételek saját készítésűek, a dobosunk az évek során telehordta a próbatermet vintage-mikrofonokkal meg effélékkel; szeretünk egyszerre régiesen és modernül szólni, így nagyjából összejön. 

nemereszt 2.jpg


Megjelenések:
Nemereszt EP, 2012. március, Live Dunight – dunaparti akusztikus élő EP, 2012. október, Fújják, zúgják LP, 2014. március.

Küldetés: jó dalokat írni és felvenni őket...

Jövőkép: a küldetés rovatban írottak mentén igyekszünk eljárni. Nem vagyunk időmilliomosok, úgyhogy irreális ígéretekkel inkább nem álltatjuk magunkat, de azért amit tudunk, azt elvállaljuk.

Mellékprojektek: Demeter Ádám és Borza László sajátos hangvételű bluespunk projektje, a Frozen Steak. A maga módján sikeres, nemrég volt a Petőfin, nem tudjuk, hogy került oda.

Szexepil: ritkán vagyunk egy légtérben, mert hétköznapokon elválaszt bennünket két megye. Ezért aztán ritka titokzatosak vagyunk. Továbbá nagyon kevés próba mellett is képesek vagyunk funkcionálni.

Legnagyobb eredmény, elismerés: az első koncertünkön láttunk hetven körüli kontyos néniket négypernégyben bólogatni. Nem vicc. Illetve nemrégiben szólt egy rokonszenves lengyel rádiós faszi megkérdőjelezhető angolsággal, hogy random keresgélés közben megtalált bennünket a Bandcampen, és annyira bejött neki, hogy gyorsan berakott három számot a tegnapi műsorába (Radio Centrum, FM valahány, Lublin, valami egyetemé), csupa Ten Years After, meg Cream, meg Animals közé, szóval jó társaságba kerültek.


a Nemereszt ma játszik a Feszt!Eger színpadán, fél héttől a Kiscsillag előtt.


ez pedig a bemutatkozó nagylemez, a zenekar Bandcamp-oldaláról, ahol a korábbi anyagok is meghallgathatók, letölthetők: 


a Nincs hang, nincs kép próbatermi performance-klipje: 


a bemutatkozó EP-ről való Szép, szép, szép videója:  

https://recorder.blog.hu/2014/05/17/magyarradar_nemereszt
Magyarradar – Nemereszt
süti beállítások módosítása