Csak az autót ne! - Látványos új Buraka Som Sistema-klip

2014.05.05. 16:19, subrecorder

buraka.jpg

Bár olyan zenei videóból, amiben szép színes dolgokat dobálnak/fröcskölnek egymásra emberek, lassan több készül, mint a klasszikus "zenekar zenél" klipből, a Magyarországon is többször nagy sikerrel koncertező portugál Buraka Som Sistema ebből az egyszerű és elhasznált koncepcióból olyat hozott ki, hogy még egyszer utoljára képesek vagyunk végignézni.

A lisszaboni producernégyes utoljára 2011-ben jelentetett meg lemezt (Komba), azóta egy dokumentumfilmet rögzítettek Off The Beaten Track címen, amelyben az őket ért zenei, kulturális hatások "járatlan ösvényeinek" nyomában utazzák körbe a kontinenst. A Buraka szerint a most közzétett Stoopid című dalt is ezek az utazások inspirálták, főleg a venezuelai része. Annyira nem nagy a szakadás az új szám és a kollektíva előző munkái közt, így a június 9-én megjelenő új albumon is nagyjából tudhatjuk, hogy mire számíthatunk. 


2011-ES SZIGETES FELLÉPÉSÜKKOR KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT IS A BURAKA SOM SISTEMÁVAL.

A Stoopid a lassú, karibi gyökerű zouk bass és gyors, angolai eredetű kuduro keveréke, utóbbi stílust a Buraka tette szélesebb körben ismertté, előbbit pedig ők találták fel, de legalábbis a nevet ők adták neki. Sokan Deejay Kuimba Tarraxo Na Parede című számát tartják a zouk bass origójának, ironikus, hogy a Buraka ezzel a dallal kezdte anno Boiler Roomos fellépését. De ahelyett, hogy beszállnánk a kötélhúzásba, nézzük meg inkább a Stoopid szép színes videóját, amelyben festékkel locsolnak ezt láthatóan figyelmen kívül hagyó embereket, felrobbannak mindenféle dolgok, és még egy Rovert is ledobnak jó magasról. 


egy klasszikus Buraka, 2008-ból:


ezt a dalt tartják sokan az első zouk bass szerzeménynek:

https://recorder.blog.hu/2014/05/05/csak_az_autot_ne_latvanyos_uj_klip_a_buraka_som_sistematol_kesz
Csak az autót ne! - Látványos új Buraka Som Sistema-klip
süti beállítások módosítása