Globálradar – SOHN

2014.04.10. 19:23, rerecorder

SOHN-photo-credit-christian-pitschl.jpg

Adott egy dél-londoni srác, aki fura sikerek miatt úgy dönt, hogy Bécsben telepszik le és kezd zenei karrierbe Trouble Over Tokyo néven – 2005-ben. Aztán, mintha ez csak egy álom lett volna, 2012-ben SOHN néven fut be, mint új reménység. A héten jelent meg Tremors című első albuma az új moniker alatt, a 4AD-nél.

Indulás éve: SOHN-ként 2012-ben tűnt fel.

Honnan: Dél-London és Bécs.

Stílus: leftfield szintipop-elektronika.


EGY MÁSIK TEHETSÉG IS A HÉTEN ADOTT KI ÚJ KIADVÁNYT: Ő SZA.

Kiadók: Aesop Label, 4AD.

Olyan, mint James Blake poposabb testvére, vagy a kanadai Junior Boys európai helytartója.

sohn_tremors.jpgTörténet: Több, mint érdekes. Christopher „Toph” Taylor 2004-ben alapította a négytagú Trouble Over Tokyo nevű alternatív rockzenekart, amit első lemeze előtt feloszlatott, majd maga vitte tovább a nevet, és vette fel hálószobájában a 1000 című bemutatkozást 2005-ben. Egy londoni zenei konferencián a véletlennek köszönhetően meghívást kapott egy rövid ausztriai turnéra, ahol gyorsan befutott, és vissza se nézve átköltözött Bécsbe. Az osztrákok majdnem megtartották maguknak tehetségét, hiszen kisebb sztár lett ott, 2007-es albumát (Pyramides), azonban már Angliában is titkos csodaként ünnepelték („mintha Sufjan Stevens felfedezné az elektronikus zenét Matthew Dear felügyelete alatt” – ez különben nem sokkal ezután majdnem így meg is történt), de még egy album (The Hurricane – 2010) és EP (Simplify – 2012) kellett, hogy Toph Taylor és a világ igazán kapcsoljon. Új név (SOHN), de a régitől nem sokban eltérő melankolikus, utazós, elektronikát sokszínűen használó, a modern R&B-t is megtisztelő zene és máris világszerte felnyílt szemek: új tehetség a láthatáron! Így aztán a most áprilisban megjelenő Tremors nem épp egy tökélyre fejlesztett bemutatkozás, sokkal inkább egy tökélyre fejlesztett negyedik album, de sebaj, értékéből semmit sem von le, sőt.

Megjelenések: The Wheel EP (2012), Bloodflows EP (2013), Lessons 12” (2013), Artifice 12” (2014), Tremors LP (2014).

Mellékprojektek: Dalszerzés, remixelés és produkciós munka más előadóknak: Banks, Lana Del Rey, Rhye, Kwabs.

Szexepil: a meleg hang.

Legnagyobb eredmény, elismerés: leszerződtette a 4AD.

Radarjel-erősség: egészen jó eséllyel az év egyik befutója, mindenki imádja, sztárok foglalkoztatják és meg is érdemli a figyelmet, hosszú út után ér révbe.


SOHN első nagylemeze, a Tremors:


az album beharangozó videója, az Artifice


a Lessons klipje: 


és a Bloodflows videója:


és a legkorábbi SOHN-klip, az első EP címadó száma, The Wheel:

https://recorder.blog.hu/2014/04/10/globalradar_sohn
Globálradar – SOHN
süti beállítások módosítása