Magyarradar – Vasárnapi gyerekek

2014.03.14. 18:15, rerecorder

VASÁRNAPI 2.jpg

A hazai underground hőskorából eredeztethető zenei világ, melyet egy sokat próbált tagokból álló zenekar egyedi módon tálal, hamarosan egy friss albummal. Ez a múlt héten új klippel már bemutatott Vasárnapi Gyerekek, mely épp a Kiscsillaggal turnézik és májusban jön ki második lemeze.

Megalakulás éve: 2008 nyara.

Tagok: Darvas Benedek (ének, billentyűs hangszerek), Czitrom Ádám (gitár), Dudás Zsombor (dob, ének), Horváth Gábor (basszusgitár).

Stílus: Romantikus, dekadens hippizene, melyet elegáns, fess, rockos, sportos, de mégis enyhén szakadt formában adunk elő. 

Hatások: Többek között nagy hatással voltunk a Stones, a Jeff Beck Group és a Talking Heads zenekarokra, David Bowie-ra, valamint a magyar undergroundra. Mégis úgy véljük, hogy zenénket kisgyermekek és kutyák értik a legjobban.

Kiadó: Narrator Records, valamint egy Almássy téri, a 4-6-os vonalától 5 percre lévő, tágas, napfényes, harmadik emeleti összkomfortos garzon. Érdeklődni lehet Czitromnál. Ugyanitt csaptelep, bicska, masszírozógép eladó.

VASÁRNAPI 3.jpg

Történet: Nekünk nem mondták, hogy alapítsunk zenekart. Így alakult. Azért lettek ezek a tagok, mert nem volt más. Az eleinte még 3 fős zenekar (Darvas Benedek, Dudás Zsombor, Horváth Gábor) így 2008 nyarán játszott először, baráti felkérésre egy fesztiválon. Czitrom Ádám 2009-ben csatlakozott. Eredetileg feldolgozásokat akartunk játszani, de aztán jöttek ezek a saját hülye számok. Na jó, nem hülyék.

Megjelenések: Vasárnapi Gyerekek Album - 2011, Gyere Át - most készül, megjelenik 2014 májusában.

Küldetés:  Van.

Jövőkép: Nincs.


MAGYARRADAR ROVATUNK EDDIGI SZEREPLŐI, AZAZ FELTÖREKVŐ TEHETSÉGEK EGYBEGYŰJTVE.


Mellékprojektek: Darvas Benedek alapító tagja a Duende, a Cabaret Medrano és a Suicide Cow zenekaroknak, az Európa Kiadó tagja és elismert színházi zeneszerző. Czitrom Ádám állandó zenekarai (ant, Vasárnapi Gyerekek, Porteleki-Czitrom duó, Baló István Kvartett, Mr. Priváti) mellett turnézott Valerie June amerikai country-blues énekesnővel, valamint Barabás Lőrinc formációinak volt gyakori vendége, zeneszerzőként számos film- és reklámzene megírásában működött közre. Dudás Zsombor a Vasárnapi Gyerekeken kívül színházi zeneszerzéssel, stúdió és produceri munkákkal foglalkozik. Horváth Gábor a Vasárnapi Gyerekeken kívül alapító tagja a Cabaret Medrano zenekarnak, tagja a Balaton, az Ági és fiúk, a Pluto és a Sweet Jean zenekaroknak. Több projekten dolgozott annak idején Dénes József Döncivel is.

Szexepil: Akkor vesszük elő, ha koncert van, egyébként nincs. Lakossági magánéletünk pedig senkire se tartozik!

Legnagyobb eredmény, elismerés: ,,Ezek az arcok már megtalálták az Istent.” – egyzene.blog.hu, retinaturner. 


és akkor a Vasárnapi gyerekek első lemeze teljes egészében:

)


ízelítő az új lemez dalaiból, A kicsi lány:

)


a Szegény, Te Szegény című szintén friss szerzemény:

)

https://recorder.blog.hu/2014/03/14/magyarradar_vasarnapi_gyerekek
Magyarradar – Vasárnapi gyerekek
süti beállítások módosítása