Magyarradar – Ghostchant

2014.02.18. 13:30, rerecorder

Ghostchant_promo_pic.jpg

Mi lesz abból, ha néhány hazai underground-legenda közösen sétáltat kutyát? Jakab Zoli énekes (egykori szerzőnk) elmondta.

Megalakulás éve: 2012.

Tagok: Czetvitz Norbert (gitár), Kocsis Máté (dob), Nagy Gábor (gitár), Kósa Dániel (basszusgitár), Jakab Zoltán (ének).

Stílus: hardcore/punk/metál

Hatások: Neurosis, Converge, His Hero Is Gone, Catharsis, Entombed.

Kiadók: Mi csinálunk mindent!

ghostchant ep borító.jpgTörténet: Miután Norbival állandóan Újpest-meccsre jártunk és kutyákat sétáltattunk, gondoltuk megkoronázzuk régi barátságunk egy zenekarral, hiszen nagyjából úgyis ugyanazt hallgatjuk. Kétfős projektnek indult, de kitaláltuk, hogy kellene próbálni. Így én szóltam Kocsinak az Idoruból, hogy jöjjön dobolni, Norbi szólt Daninak a Nadirból és próbáltunk egyet, majd Kocsi árulkodott az Idoruban Bignek, aki megkérte, hogy legyünk olyan kedvesek és vegyük be. Bevettük. Biggel nagyjából tíz éve megjártuk közösen Európát a Newbornnal, így jó ötlet volt, ráadásul tudtam róla, hogy hasonló zenét szeretne játszani. Aztán párszor próbáltunk, majd nem történt semmi, míg egyszer Norbi megunta, lekötött egy próbát, amelynek a vége dobfelvétel lett. Utána jött minden magától és hirtelen a stúdióban találtam magam és nagyon hangosan kiabáltam.

Megjelenések: Egy négyszámos EP (Slaves, 2014) jött ki eddig digitálisan, valamint 50 db kazettát csináltunk, ami két és fél nap alatt el is kelt. Most egy 7”-es vinylen dolgozunk, hamarosan az is jön!

Küldetés: A hardcore punkból egyre gyakrabban veszik ki a tartalmat és megy el az egész egy értelmetlen, agyatlan irányba. Mi úgy gondoltuk, hogy visszarakjuk a tartalmat és agresszív, sötét hangulatú zenét csinálunk mellé.

Jövőkép: Készül már a következő EP, amúgy négyet tervezünk összesen. Szövegileg ötlet van többre is, akár egy nagylemez is belefér. A jövőképünk szépsége, hogy van is, meg nincs is. Nem szeretnénk arra figyelni, hogy ki mit vár el tőlünk, ezt a zenekart szeretnénk olyan öntörvényű bandaként csinálni, amilyen arcok mi magunk is vagyunk. Viszont élvezzük az egészet, így szeretnénk kihozni a tervezett anyagokat és egyet-egyet koncertezni is!

Mellékprojektek: Big és Máté Idoruznak, bár most ahogy hallottam párhetes pihenőn van a banda, Norbinak ott a Nadir, meg az Our Existence Is Punishment nevű rideg, indusztriális doom bandája, ahol van még Dani is, aki meg egy Planet Void nevű bandát csinál még.

Szexepil: Norbi és Zoli öt menhelyes/mentett kutyája.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nem túlzottan érdekel minket sem eredmény, sem elismerés. A legnagyobb eredményünk így az, hogy másfél év után végre tényleg kijött egy EP és úgy néz ki lesz folytatása is. Az, hogy ez tetszik a közönségnek, egy olyan plusz, amely jóleső ugyan, de annyira nem agyalunk rajta.


az első Ghostchant EP itt hallható:

https://recorder.blog.hu/2014/02/18/magyarradar_ghostchant
Magyarradar – Ghostchant
süti beállítások módosítása