Magyarradar + exkluzív mix: Stas

2014.02.08. 20:56, Frontrecorder

stas.jpg

A minszki születésű, Pécsett élő dj-producerről, Stas-ról írtunk már a DJ Superstereóval közös száma, a Péterfy Bori által énekelt Hajnal kapcsán, és most úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy önállóan is bemutatkozzon a trópusi basszuszenék fiatal hazai élharcosa. Stas egy mixet is készített nekünk ízelítőül sajátos, közel-keleti misztikummal és a forró Afrika ősi ritmusaival áthatott transzglobális tánczenei hangzásvilágából. Egzotikus képzeletbeli utazásra felkészülni!  

stas2.jpgTagok: Stas (Bendarzsevszkij Sztaniszláv)

Megalakulás éve: 2012

Stílus: Ez nehéz kérdés, mivel nagyon kevés az enyémhez hasonló zenét ismerek. Leginkább úgy lehetne leírni, hogy a moombahtont szeretem keverni különböző keleties és egyéb egzotikus hangszerekkel/hangzásokkal. Emellett nagyon sok különböző iránnyal kísérletezem, mint például a zouk bass, és igyekszem valami egyedit csinálni.

Hatások: A legnagyobb hatást rám olyan zenészek gyakorolják, mint Kavinsky, a Daft Punk, Gesaffelstein, és még régebben a Crookers. Fontos megemlítenem egy magyar barátomat, aki a stílusával és a hozzáállásával azok közé tartozik, akik lendületet adtak ahhoz, hogy komolyabban vegyem a zeneírást: ő nem más, mint Hataah. Őt tartom Magyarország egyik legkülönlegesebb trópusi tematikájú producerének DJ SuperStereóval egyetemben, akit viszont a Soundcloudon ismertem meg, és a vele közösen készített Hajnal a projektjeim közül az eddigi leghallgatottabb.

A HAJNAL KLIPJÉBEN SZÓ SZERINT KIVETKŐZNEK MAGUKBÓL A BULIZÓ FIATALOK.

Kiadó: Sleep Disorders, Babylon Records

Történet: Saját magamnak írok zenét, amióta csak elkezdtem bütykölni az FL Studio programot. Először csak azért, hogy feltegyem az iPodomra és visszahallgassam, aztán amikor megmutattam a barátaimnak, azt mondták, hogy több emberrel is meg kéne osztanom, amit csinálok. Így először a Soundcloudra, aztán műs internetes felületekre is kitettem a zenéimet, a pozitív visszajelzések hatására pedig azóta sikerült ismerősökből és más producerekből szép kört kialakítanom nemzetközi téren.

Megjelenések: Szinte heti rendszerességgel teszek fel új anyagot. Az első EP-m egy éve jelent meg, az első albumom (Aftermath) pedig tavaly augusztusban a Sleep Disorders nevű francia kiadónál, ahol két EP-m is kijött (egy saját és egy közös a francia Zee Reach-csel). Volt megjelenésem (Near East EP) a Generation Bass-nél (a vezető global bass blog netlabele - a szerk.), a Moomba+-nál (a moombahtonra és egyéb középtempójú tánczeni irányzatokra szakosodott oldal - a szerk.), és mostanában a Babylon Records-nál jelenik meg a legtöbb zeném.

Küldetés: Építeni tovább a Babylon labelt, emellett szeretném, hogy legyenek trópusi basszus bulik itthon.

Jövőkép: Idén is lesz mindenképp egy album. Folyamatosan dolgozok újabb meg újabb projekteken. Igyekszem minél több emberrel együtt dolgozni, mert szeretem, amikor különböző stílusok találkoznak.

Mellékprojektek: A már említett Babylon Records.

Szexepil: combos basszusok

Legnagyobb eredmény: Kicsit több, mint egy éve, amikor elkezdtem több időt fektetni a zeneírásba és a kapcsolatépítésbe nem gondoltam, hogy valaha a zenémnek köszönhetően felléphetek Párizsban és Strasbourgban - és mégis így történt.

A bemutatkozáshoz mellékelt mixében Stas főként saját és másokkal közös trekkjeiből válogatott, megfűszerezve néhány kedvencével. A zene messzire repíti a képzeletünket, hol tevekaravánnal vágunk át a sivatagon, hol elefánt hátán haladunk egy őserdei ösvényen, vagy éppen egy szafarin figyeljük a fenséges vadállatokat. A mix meghallgatható a számlista után.   

Stas Mix For Recorder

01. Far Not Close & Stas - Flight (Unreleased)
02. Stas - Mafusail (feat. Zee Reach)
03. Stas - In Her Eyes
04. Stas - Kweba
05. Stas - Far Temptation (Unreleased)
06. Far Not Close & Stas - El Elefante
07. Stas - Luth
08. B:Azta - Beymelek
09. Stas - ID
10. Jameston Thieves - Kotsari
11. BubbleHeads x Zee Reach - Barra Libre (Open Bar Anthem)
12- Blasterjaxx - Snake (Neki Stranac Moombahton Mix)
13. Zee Reach & Stas - Analog Frog Attack
14. Stas - Zenana
15. Stas - Mana

Címkék: mix magyarradar stas
https://recorder.blog.hu/2014/02/08/magyarradar_exkluziv_mix_stas
Magyarradar + exkluzív mix: Stas
süti beállítások módosítása