Lékó Tamás – Kedvenc 2013-as dalok

2014.01.03. 12:00, rerecorder

chvrches_1.jpg

Ahogy már tavaly és tavalyelőtt is tettük, a Recorder szerint 2013 ötven legjobb albumamagyar kiadványai, valamint a személyes lemezlisták után következzenek a kedvenc dalokat feldolgozó évösszegzések! Szerzőink 2011-es és 2012-es favoritjai után 2013-ban is ABC-rendben haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható mixtape-ben, rövid kommentárokkal, a sort Biczó Andrea nyitotta, majd Csada GergelyDömötör Endre és Elekes Roland, Forrai Krisztián, Judák Bence, Klág Dávid után ma a Recorder fotósa, Lékó Tamás a lemezlovas.

A mixtape:


(A Rúzsa Magdi-dal a számcímre kattintva hallgatható.)

Queens Of The Stone Age: My God Is The Sun

A zseniális ...Like Clockwork album szerintem legjobb száma hallatán egyszerre törnek fel az emlékek, amikor még Arizonában autókáztam 10 évvel ezelőtt, illetve mikor tavaly a VOLT fesztiválon először személyesen találkozhattam Josh Homme-mal. 

madness_1.jpgMadness: Never Knew Your Name

Amikor tavaly meghallottam a Petőfin régi nagy kedvenceimtől ezt a számot (a dal 2012-es lemezen szerepel, de kislemezen 2013-ban jelent meg – a szerk.), a dallama hetekig kiverhetetlen volt a fülemből. Jaj és hányszor éltem át én is ezt a szitut!

Pearl Jam: Sirens

Egy újabb időutazás. 1992 óta nem szerettem ennyire számot a seattle-iektől. Köszi srácok, hogy még vagytok.

Chvrches: Recover

Az év felfedezettjei! A bemutatkozó lemez The Bones Of What You Believe sok-sok remek száma közül is kiemelkedik (ők láthatók a nyitóképen is).

Robin Thicke: Blurred Lines

robin.jpgMikor a Stereogum-on a hét videója lett, még sehol nem volt a slágerlistákon. Nem is értettem, hogy lehet az. Olyan audio-vizuális élményt éltem át, hogy egyből letöltöttem az iTunes-ról a klipet. 

Birdy: Wings

Imádtam a Coldplay-től a Yellow-t. Mintha azt hallanám!?

Gesaffelstein: Pursuit

Az elektronikus zenék háza tájáról nekem ez volt a favorit. Mindig megborzongok, ha hallgatom. Klippel még hatásosabb.

A GESAFFELSTEIN-KLIP ITT CSODÁLHATÓ.

john newman.jpgJohn Newman: Love Me Again

Ez a szám az, ami hozzám nagyon későn ért el, de ennek köszönhető, hogy szeptemberben a nászutamon a bérelt Fiat Panda rádiójából naponta többször hallva is egyre nagyobb élményt jelentett.

Macklemore+Ryan Lewis: Can’t Hold Us

Nem véletlen a legtöbb Grammy-jelölés. Nekem ez a szám tetszett jobban a The Heist lemezről. Kíváncsi vagyok, tudnak e még emelni a szinten a srácok.

Rúzsa Magdi: Szerelem

Azt hiszem, ez a szám nem maradhat ki a kedvencek közül, mert ez volt az, ami az esküvőmön a Hopelessly Devoted To You című nyitótáncunk dala után felcsendült. Soundtrack To My Life 2013!

A RECORER SZERZŐI JANUÁR 17-ÉN, PÉNTEKEN A BEAT ON THE BRATBEN JÁTSZANAK 2013-AS ZENÉKET!

https://recorder.blog.hu/2014/01/03/leko_tamas_kedvenc_2013-as_dalok
Lékó Tamás – Kedvenc 2013-as dalok
süti beállítások módosítása