EP-Premier! The Somersault Boy: Spread The Love EP

2013.12.06. 12:02, rerecorder

Ed+Ĺcs Kati2.jpg

A budapesti The Somersault Boy Sallai László projektje, melynek tavalyi háromszámos EP-je (Herminamező Sickpop) a kedvenc 2012-es magyar kiadványaink egyike volt és idén ismét egy EP-vel jelentkezik, amelynek négy száma között akad egy karácsonyi dal is!

spreadthelove front.jpgA gitáros-énekes-dalszerző Sallai Laci (aki a nemrégiben hiátusra vonult Zombie Girlfriend mellett tagja a Broken Cups-nak is - ott basszusgitározik és vokálozik, illetve volt egy másik együttese is Pay My Milk néven, erről még lesz szó) egyedül, afféle lo-fi hálószobazenészként kezdte a Somersault Boy projektet, első lemezét (This Year I'm Lost) magában is rögzítette 2011-ben - a Magyarországon élő finn dobos, Mika Sundholm segítségével. Aztán jött a tavalyi Herminamező Sickpop, ami egyben stílusindító is volt (a másik sickpop-sztár, a Fancy Dress Party éppen tegnap szerepelt Magyarradar rovatunkban). A Somersault Boy ezután már trióvá bővülve kezdett koncertezni (a Broken Cups-gitáros, Horváth Zoltán itt a basszusgitáros és a régi finn ismerős, Sundholm a dobos). Már ebben a triófelállásban rögzítettek néhány dalt (például a Rakéta Fesztivál válogatásához), sőt egy egész lemezanyagot is, ami jövő év elején fog megjelenni, de innentől át is adjuk a szót a főszereplőnek: „A zenekar idén egy nagylemez felvételével volt elfoglalva Balázs Bence (The Challenger In Pieces) produceri vezényletével, ám az utómunkálatok még jelenleg is folynak, nem kapkodunk vele. A Spread The Love EP koncepciója már másfél éve érlelődött, de a számok lassan értek össze, ezért az eredeti tervek szerint a nagylemez után jelent volna meg. A tavalyi EP-hez hasonlóan (Herminamező Sickpop), ez is elég személyes anyag, ennek megfelelően egy hirtelen érzelmi felindulásból kiindulva otthon vettem fel. Viszont a tavalyi EP óta sikerült jobban kiismerni a technikát, ezért a Spread The Love jóval egészségesebben szól, mint a korábbi Somersault Boy-anyagok. A Herminamező Sickpop is inkább a zenekar direktebb, powerpoposabb oldalát képviselte; az új EP pedig ennek a nyomdokain halad tovább.”

A remek dalokat tartalmazó EP-ről részletesebben is mesélt Laci: „Az első két dal a szeretetlenségről és a szerelemről szól, ez nem ismeretlen tematika a Somersault Boy eddigi munkásságában sem. Az Oh No It’s Christmas Again a címéhez hűen egy igazi sickpop ízű karácsonyi dal – csak hogy a kevésbé vidámaknak is legyen mit hallgatni az ízléses karácsonyfadíszeket szemlélve. Az utolsó dalt eredetileg az idén feloszlott Pay My Milk nevű zenekarommal már játszottuk és már a megszületésekor is erősen hezitáltam, hogy melyik zenekarba vigyem. Mivel sajnálatosan a Pay My Milkkel már nem tudtuk felvenni, ezért egyértelmű volt, hogy valamilyen formában felbukkan a Somersault Boyban is és némi ráncfelvarrás után most jött el ez a pillanat.”


a Spread The Love itt hallható elejétől a végéig (a formáció Bandcamp-oldalán pedig le is tölthető, illetve aki támogatni akarja a zenekart meg is vásárolhatja):

nyitókép: Edőcs Kati

https://recorder.blog.hu/2013/12/06/ep-premier_the_somersault_boy_spread_the_love_ep
EP-Premier! The Somersault Boy: Spread The Love EP
süti beállítások módosítása