Az egyik legértelmetlenebb turné – Rihanna 777

2013.11.20. 13:30, rerecorder

rihanna 777.jpg

Miközben Rihanna alig néhány napja kijött új klipjével (cikkünk alján mutatjuk) már közel 20 milliós nézettséget produkált és ezzel tovább erősítette a YouTube-legnézettebb előadója címét – eddig több mint négymilliárd megtekintés áll a neve mellett – idén megjelent Rihanna 777 Documentary… 7Countries7Days7Shows című filmje finoman szólva sem sikerült fényesre. Értelmetlen turné hét nap alatt egy Boeing 777-essel, amiről egy meghatározhatatlan turnéfilmszerűség készült. Újabb alkotás a Videorecorderben.

rihanna 777 dvd.jpgEzt a dokumentumfilmet olyan jó lehetett kitalálni. Valaki, valahol, valószínűleg a Def Jamtől ült egy nagy mahagóni íróasztal mögött, ki sem látszott a feje a kokain mögül, és azt mondta: Rihanna most elmegy turnézni, hét éve adta ki az első albumát, a 2012-es Unapologetic a hetedik lemeze, akkor lépjen fel hét nap alatt hét különböző országban, menjen az egész pereputty egy Boeing 777 repülővel, adjunk egy csomó ingyenjegyet újságíróknak meg rajongóknak, örülni fog mindenki, a bloggerektől kezdve a számmisztikusokig. Jó, lehet, hogy a mahagóni meg a kokain még a nyolcvanas évek stílusa, szóval összeült egy akciócsoport és egy üvegasztal mögött szavazással eldöntötte, hogy Rihannát elküldik az egyik legértelmetlenebb turnéra.

Mert a 777 turnéból szinte mindenki szarul jött ki. Rihanna a harmadik napra úgy néz ki, mint akit kilapítottak egy gyalogkakukkos úthengerrel, a zenészek kezdenek kifulladni, az újságírók meg annyira türelmetlenek, hogy már az ingyenpiából is elegük van. Ha valaki nem találkozott volna még repiútra vitt újságíróval, annak elmondom, hogy ha már nem akar többet inni, akkor ott komoly probléma van.

És van is. Rihanna keveset mutatkozott az újságírók előtt és inkább a saját helyén durmolt a repülőgépen, ami egyrészt érthető, másrészt meg egy rémálom a médiának. Az egyetlen dolog, amit a médiamunkások ki tudtak találni, az az volt, hogy egy este elkezdték kántálni a fedélzeten, hogy „Csak egy idézetet!” és az egyikőjük egy szál semmiben végigfutott az ülések között.


RIHANNA TWERKÖL.

A Rihanna 777 egy propagandagépezet munkája, de a gépezet annyira nyögvenyelősen működik, hogy még a fenti jelenet is belekerült a rosszul hangkevert koncertfelvételek és a túl sok mindent nem feltáró backstage-videók közé. Ha egy reklámba belekerül egy rész, ami saját magát támadja, akkor mit is látunk tulajdonképpen? Én sajnos nem tudom.

Rihanna 777 Documentary… 7Countries7Days7Shows
(SRP / Def Jam)
DVD
rendezte: Toby L és Nicholas Abbott
77 perc
2013

Klág Dávid


a film trailere:


a turné londoni koncertje teljes egészében:


és az aktuális What Now video az éppen egy éve megjelent Unapologetic-ről:

https://recorder.blog.hu/2013/11/20/az_egyik_legertelmetlenebb_turne_rihanna
Az egyik legértelmetlenebb turné – Rihanna 777
süti beállítások módosítása