Így játszik Tame Impalát a Flaming Lips

2013.10.30. 11:55, Frontrecorder

taminglips.jpg

A Szigeten is fellépett ausztrál Tame Impala szeptember 30. és november 1. között az Egyesült Államokban turnézik, a koncertsorozat néhány állomásán (így az utolsó kettőn is) a Flaming Lips társaságában. A közös fellépések örömére a két zenekar készített egy négyszámos EP-t, amelyen egymást dolgozták fel (két Tame Impala számot a Flaming Lips és viszont). A vinylre nyomott Peace And Paranoia EP-hez kizárólag a közös koncertjeiken lehet hozzájutni, de egy felvételt most meghallgathatunk, sőt meg is nézhetünk - a Tame Impala Lonerism című tavalyi - nálunk az év legjobbjának választott - albumának Elephant című trappolós kislemezdalát Wayne Coyne-ék előadásában.

Az Elephant mellett a Flaming Lips az első Tame Impala-album, a 2010-es Innerspeaker Runway, Houses, City, Clouds című dalát dolgozta át, míg az ausztrál pszichedelikus zenekar választása az Are You a Hypnotist? és a Silver Trembling Hands című Flaming Lips-dalokra esett (előbbi a 2002-es Yoshimi Battles The Pink Robots, utóbbi a 2009-es Embryonic albumról való). Ezekről nincsenek hivatalos videók (csak rajongói koncertvideók korábbról, itt és itt), a Flaming Lips viszont csinált egy házilagos klipet arról, ahogy a stúdióban lenyomják az Elephant-ot: 

Sőt, a dal felvételéről is közzétettek egy rövid videót:

Magára a vinylre is érdemes egy pillantást vetni:

peacendparanoia.jpg

A Flaming Lips legfrissebb kiadványa a digitális formában október 29-én megjelent Peace Sword EP, amelynek címadó dalát a Harrison Ford főszereplésével készült, nálunk november 7-én a mozikba kerülő Végjáték című sci-fihez írták, és aztán e mellé született további öt elszállós, űrrockos szám. A teljes EP meghallgatható itt.

https://recorder.blog.hu/2013/10/30/igy_jatszik_tame_impalat_a_flaming_lips
Így játszik Tame Impalát a Flaming Lips
süti beállítások módosítása