Filmzenét írt a Beach House, itt a teljes film is

2013.08.14. 19:19, rerecorder

Beach_House_wall.jpg

2010-ben azt mondta nekünk Victoria Legrand, a Beach House énekesnője, hogy nagyon szeretne filmzenét írni. Hát most írt egyet zenésztársával, Alex Scallyvel. Igaz csak rövidfilm, de szerepel benne Elijah Wood és alább végignézhető a teljes alkotás.

Victoria Legrandék tavalyi lemezét, a Bloomot a 2012-es év második legjobb albumának szavaztuk meg a Recorderen, a duó azóta elkészített egy durva klipet a Wishes című dalhoz, most pedig egy rövidfilmhez írt kísérőzenét. "Azt hiszem, igent mondanék bármire, hogyha kezembe nyomnának egy forgatókönyvet és kicsit is tetszene. A képek és a zene oda-vissza erősítik egymás hatását. Szóval tényleg nem nagyon számít, hogy mi is a sztori, a lényeg, hogy valami másban, valami újszerűben próbálhatnám ki magam" - nyilatkozta nekünk lelkesen Victoria és most meg is történt a filmzene-készítés, hiszen a This Must Be The Only Fantasy című 13 perces rövidfilmhez a Beach House szolgáltatta a kísérőzenét.

A Rodarte nevű designer testvérduó (Kate és Laura Mulleavy) és Todd Cole fotós közös alkotása (rendeztek már divatfilmet Deerhunter- és No Age-zenékkel is) egy szerepjátékos társaságban játszódik, és az egyik játékos lány szerepvilágának megelevenedéséről szól, Elijah Wood a legismertebb színész benne.

íme, a film teljes terjedelmében, drone-os szintikkel - 10:45 körül még Victoria éneke is felhangzik:


ez pedig a Pitchfork TV-nek forgatott idei, 26 perces Beach House-koncert/kisfilm: 

Címkék: beach house
https://recorder.blog.hu/2013/08/14/filmzenet_irt_a_beach_house_itt_a_teljes_film_is
Filmzenét írt a Beach House, itt a teljes film is
süti beállítások módosítása