Hippikiller feat. MC Fedora: Love Is Pain (dalpremier)

2013.06.10. 15:30, rerecorder

_MG_2907.jpg

Bihari Balázs zenekara, a Hippikiller Mixtape From The Stripes Room címmel valamikor a közeljövőben új albummal fog jelentkezni, melynek előhírnöke ez az MC Fedorával közös, meglepő és odasújtó elektro-rockos szerzemény.

hippi.jpgAz évek során többféle felállásban is működő, idén két év pauza után újrainduló Hippikiller alapvetően Balázs projektje, melybe több közreműködő is beleképzelhető, illetve élőben egy négyfős felállásban ad koncerteket (rajta kívül Mezei András - basszusgitár, Velkei Rudolf - dob, MC Fedora - ének).

A szerző mesél a friss felvételről: "Maga a dal témája pár éves, hiszen még Hó Marcinak mutattam először, amikor a Hippikiller basszusgitárosa volt, dzsemmelgettünk rá, de aztán megalapította a Jégkorszakot, én meg takarékra tettem magam egy időre. Semmi különös, egy PJ Harvey-szerű blues téma a Love is Pain, de itthon, a hangszerelés során egyre inkább egy más fazont kezdett ölteni, pláne hogy Mogyi (Mogyorósi János, az Akkezdet Phiai, a Hősök és a DSP menedzsere – a szerk.) beletette azt a bizonyos oktávugrós témát. Eredetileg én kornyikáltam fel tavaly, de mióta Dóri az új felállású zenekarban énekel, úgy gondoltuk, hogy csináljuk meg duett verzióban is, pláne hogy ez a kedvenc száma a jelenlegi Hippikiller-repertoárból. Hogy ez a zenei világ várható a többi új szám esetében is? Nem hiszem, ráadásul élőben továbbra is dob-basszus-gitár-ének felállásban játszunk, de semmi sem kizárt: amikor időm engedi, otthon keverek vagy ülök a Schram teaházban (Schram Dávid hangmérnök stúdiója) és igyekszünk befejezni azt a pár számot, amely hiányzik, hogy befejezzem a mittoménminek kinevezett dalsort."

A Love Is Pain című remek duett:


szintén idén mutatott be a Hippikiller egy Van Halen-feldolgozást (Runnin' With The Devil), melyhez nagyon szép normal 8-asra forgatott klip is társult: 


a Hippikiller legközelebb június 18-án az Akváriumban fog fellépni a Brék Fesztiválon, Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2013/06/10/hippikiller_feat_mc_fedora_love_is_pain_dalpremier
Hippikiller feat. MC Fedora: Love Is Pain (dalpremier)
süti beállítások módosítása