Shakespeare-darabból ír dalokat a Green Day frontembere

2013.03.15. 13:36, Frontrecorder

billiejoemusical.jpg

Rockmusical készül William Shakespeare szerelmi komédiájából, a Sok hűhó semmiértből, amelyhez a Green Day 41 éves vezére, a nemrég kemény elvonókúrán átesett Billie Joe Armstrong ír új dalokat. A zenekar American Idiot című albumának musical-adaptációjáról készült dokumentumfilmet pedig ma mutatják be Austinban a South by Southwest (SXSW) fesztivál keretében.

A Shakespeare-rockmusicalt These Paper Bullets címmel jövő januárban tervezik bemutatni a connecticuti Yale's Repertory Theatre-ben. A darab az eredetileg itáliai szerelmi történetet a mai London forgatagába helyezi, ott próbálnak szerencsét a zenebizniszben és a szerelemben a főhősök, egy liverpooli zenekar tagjai. Billie Joe ezúttal betétdalokat ír az előadáshoz, nem úgy, mint 2010-ben, amikor nemcsak, hogy kreatív munkatársa volt a Green Day American Idiot-albumából készült musicalnek, de nyolc alkalommal be is ugrott helyettesítő színészként az egyik szerepre. Az American Idiot musicalváltozatának létrejöttét egy dokumentumfilm is megörökíti, stílszerűen Broadway Idiot címmel. Ebben Billie Joe kimondja, amire valószínűleg mindannyian gondoltunk a Green Day és musical szókapcsolat hallatán: először tartott attól, hogy ez az egész nagyon ciki, de aztán hamar kiderült, hogy nem az.

VAJON MELYIK TÖBB ÉVTIZEDE A PÁLYÁN LÉVŐ MAGYAR ÉNEKESNŐ VAN ELÁJULVA A GREEN DAYTŐL?

A doku világpremierjét március 15-én, azaz ma tartják az austini SXSW fesztivál filmes kísérőprogramja részeként. Nekünk egyelőre csak a trailer jut mutatóba:

Annak örömére, hogy a Green Day koncertet is ad a fesztiválon, ugyancsak ma ráadásul levetítik az SXSW közönségének az ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré! albumtrilógia megszületését dokumentáló, koncertfelvételekkel megtűzdelt ¡Quatro!-t, ennek előzetese alább:

Ami pedig a következő Green Day-albumot illeti, Billie Joe a New York Timesnak elárulta, hogy már dolgozik új dalokon, de nem fogja elkapkodni és egyesével halad, plusz ezúttal teljesen élő megszólalásban gondolkodik, mert hogy "imádom a szarul szóló lemezeket".

https://recorder.blog.hu/2013/03/15/shakespeare-darabbol_ir_dalokat_a_green_day_frontembere
Shakespeare-darabból ír dalokat a Green Day frontembere
süti beállítások módosítása