A csillagok hullámain: itt az első részlet az M83 filmzenéjéből

2013.03.07. 14:00, Frontrecorder

OblivionScreenshot.jpg

Vannak a világegyetem működésében elkerülhetetlenül bekövetkező események, mint például az, hogy az M83 egyszer filmzenét írjon. És lőn: az eleve erőteljesen filmes hatású, és nem egyszer a kozmikusság érzetét keltő dalokat szerző Anthony GonzalezTron: Örökség rendezőjének új, nagy költségvetésű sci-fijéhez komponált soundtracket - amelyről egy tétel már most meghallgatható.

oblivionsoundtrack.jpgA Tom Cruise főszereplésével készült, az Egyesült Államokban április 19-én a mozik műsorára kerülő Oblivion című film kísérőzenéjének megírásával Gonzalez régi álma teljesült. De nem véletlenül, a nagyszabású sci-fi rendezője, Joseph Kosinski fejében ugyanis már a film ötletének megszületése, 2005 óta a francia zenész volt az egyik lehetséges jelölt a feladatra, majd miután két éve találkoztak és kiderült, hogy egy hullámhosszon vannak a soundtracket illetően, a dolog el is dőlt. "Olyan zenét akartam, amely érzelmes, ugyanakkor monumentális és nagy, űrbeli távlatokkal bír - és Anthony zenéje pont ilyen" - árulta el korábban a Rolling Stone-nak a rendező. Gonzalez pedig úgy nyilatkozott, hogy ez egy izgalmas új kalandot jelentett a számára, a végeredménnyel pedig szeretné egyszerre meglepni és megérinteni a közönséget. A zenét magát úgy jellemezte, hogy az elektronikus, "nagyon m83-s" pillanatok keverednek benne a hagyományos nagyzenekari részekkel. Utóbbiak hangszerelésében egyébként ugyanaz a Joseph Trapanese volt a segítségére, aki a - jelenleg épp a megjelenés előtti új albuma beharangozásán mesterkedő - Daft Punkkal is együtt dolgozott a Kosinski filmes debütálását jelentő Tron: Örökség zenéjén.

AZ M83 LEGUTÓBBI KLIPJEI UGYANCSAK A SCI-FI MŰFAJÁBAN FOGANTAK, MUTÁNS GYEREKEKKEL A FŐSZEREPBEN.

Az Oblivion soundtrackje azért is kötelező az M83 rajongóinak, mert az instrumentális szerzemények mellett szerepel benne egy új dal is, amelyben a norvég Susanne Sundfør énekel (ő tavaly a Röyksoppal közösen is készített egy szintipop-dalt). A filmzenealbum április 6-án jelenik meg, de egy tételt már közzétettek kedvcsinálóul, íme:

A soundtrack felvételeibe enged betekintést ez a rövid házi videofelvétel, amelyen a film egyik akciójelenetét aláfestő dobpárbaj zajlik a stúdióban:

Ez pedig az Oblivion trailere:

Az M83 2011-es Hurry Up, We're Dreaming című albumáról az Outro egy másik film, a Felhőatlasz előzetesében szólal meg (3:17-től):

Címkék: daft punk m83
https://recorder.blog.hu/2013/03/07/az_ur_hullamain_itt_az_elso_reszlet_az_m83_filmzenejebol
A csillagok hullámain: itt az első részlet az M83 filmzenéjéből
süti beállítások módosítása