Wildlife!: Roxy Reboot (albumhallgató)

2013.03.04. 19:22, Frontrecorder

roxyberootcover.jpg

Veterán brit punkok éneklik kedvenc klasszikus reggae-számaikat, és élvonalbeli mai dancehall mc-k énekelnek punkszámokat, mindezt a svájci Wildlife! modern basszus-orientált tánczenei alapjaira a Roxy Reboot című izgalmas minialbumon, amely nálunk is meghallgatható.

Wildlife!.jpgPunk és reggae nagyon is egy húron pendült a hetvenes évek második felében, és ez különösen igaz volt a londoni Roxy klubra, amelynek elődje, egy hajnalig nyitva tartó bár - milyen érdekes - a kor egyik jamaicai reggae-ikonjával, John Holttal is dolgozó zenei producer Tony Ashfield tulajdonában volt. Az 1976 decemberében, a Generation X (Billy Idol zenekara) koncertjével megnyitott The Roxy házi dj-jeként pedig a jamaicai származású - később számtalan díjjal kitüntetett klip- és dokumentumfilm rendezővé lett - Don Letts a punkzenét dubbal és reggae-vel vegyítette, gyakorlatilag összeboronálva a két színtér akkori színe-javát - állítólag a Clash-t is ő kapatta rá a reggae-re.

Eddig a történelemóra, tekerjünk előre 35 évet, amikor is a svájci tánczenei producer, Wildlife! (balra a képen) nekikezdett régóta dédelgetett projektjének: megidézni a Roxy klub szellemét, de nem nosztalgiával, hanem mai elektronikus zenei hangzásokba hempergetve punk- és reggae-klasszikusokat. Ráadásul csavart is egyet a dolgon, hogy még izgalmasabb legyen, ezért egyrészt legendás brit punkzenekarok (The Vibrators, The Adverts, UK Subs, The Boys) tagjaival énekeltette fel az ő kedvenc reggae-dalaikat az általa kreált elektronikus alapokra, illetve válogatott mostani dancehall mc-kkel (Ward 21, Natalie Storm, Serocee, Terry Lynn) közösen dolgozta fel kedvenc punkszámait. A végeredmény nem soundclash, a múltbéli punk és reggae ugyanis teljes egységbe forr a mai dancehallal és a belassult, basszus-nehéz elektronikus zenével ezen a majd félórás anyagon, amely az alábbi lejátszón meghallgatható:  

A vinylen is kiadott minialbum borítóján felhasznált fotó egyébként valamikor 1977-ben készült Kingstonban, és együtt szív rajta Big Youth és Johnny Rotten. A Roxy Reboot minden számához készült egy-egy súlyosan sztondult vizuál-trip videó, a kedvencünk alább, a a többi megnézhető itt.

https://recorder.blog.hu/2013/03/04/wildlife_roxy_reboot_albumhallgato
Wildlife!: Roxy Reboot (albumhallgató)
süti beállítások módosítása