"Szinte üvöltik: érints meg!" - The PussPuss-interjú és mix

2013.01.10. 18:18, Frontrecorder

pusspussrecorder.jpg

Roland TB 303 bikinin? Legendás dobgép pánt nélküli ruhán? Kultikus moduláris szintetizátor kapucnis pulcsin? Klasszikus polifonikus szinti leggingsen? Mindaz, ami eddig producerek és kütyübolond zenész geekek nedves álmaiban fordult csak elő, kézzelfogható / testre húzható valóssággá vált a magyar The PussPuss pajkos kollekciójának köszönhetően. Az ismert elektronikus zenei producer Mango és párja által életre hívott márka 2012 májusában a semmiből robbant be a köztudatba és vált a tavalyi év egyik meglepetés divatsikerévé, sőt, instant kult-branddé, amelynek ruhadarabjait Nathan Fake vagy Sena is hordja. A PussPuss eddigi sztoriját az ügyvezető-tervező Liussal fejtettük fel, Mango pedig egy exkluzív "pusspuss-os" mixet készített a Recordernek.

pussgroup.jpg- Honnan jött a PussPuss ötlete és a név?

- Minden nő, aki producerrel, dj-vel vagy zenésszel él, biztosan kívánta már legalább egyszer az életben, hogy neki is legyenek tekerői, billentyűi, potméterei a testén - tulajdonképpen ez a kütyüs darabok apropója. Ami a kivitelezést illeti, egy családi ismerősünk beszélt nekünk az eljárásról, amellyel fotóminőségben lehet rugalmas anyagra nyomni. Azonnal rendeltünk is tőle próbadarabokat, de a projekt elakadt, miután az illető köddé vált. Ezután körülbelül egy évig keresgéltük a vállalkozáshoz azokat a fantasztikus embereket, akikkel ma dolgozunk. A PussPuss pedig onnan jött, hogy rendszeresen így köszöntem el telefonon a barátaimtól, és eszembe jutott, hogy ez igen szemtelen brand név lenne: magyaros is, de csak nekünk, szexuális utalás is, ráadásul a brit angolban anyámasszony katonáját is jelent, szóval minden szempontból megfelelőnek tűnt.

- Mi a szexi az analóg kütyükben?

- A forma és a funkció egysége. De hogy mi a szexi egy nőben, aki egy analóg kütyüt visel ruhaként? A hiperrealista gombok és potik, amik szinte üvöltik: érints meg! Persze ez a legtöbbeknek tilos. De a mintáinknak nincs mögöttes üzenete, mindenki mást lát meg benne, mást akar elmondani magáról azzal, hogy viseli. Ebbe nem akarunk és nem is tudnánk beleszólni.

A PUSSPUSS CSAK ÁTVITT ÉRTELEMBEN KÜTYÜ, NEM ÚGY EZEK A KÜLÖNLEGES DARABOK ITT.

- Mi alapján választotok mintákat, hogyan zajlik a tervezés, kivitelezés?

- Annyi ötletünk és tervünk van, hogy gyakorlatilag csak szelektálunk. Először szabásmintákat és anyagokat tesztelünk (fürdőruha anyagokat, polart, és úgynevezett soft shell anyagokat használunk), aztán ezekre húzzuk rá a printeket, a ruhákat utána hetekig gyötörjük fizikai és kémiai értelemben is. Amelyik darab megfelelőnek bizonyul, azt befotózzuk és mehet a webshopba. Fontos, hogy minden darabunk itthon készül sweatshop mentesen, egyedileg, és így felár nélkül tudunk méretre is igazítani. Jelenleg egy- és kétrészes fürdőruhákat, fürdőnadrágokat, pulóvereket, miniruhákat, cicanadrágokat, laptoptartókat és neszesszereket kínálunk.

- A minták maradnak ezen a vonalon vagy bővül a kör; ha igen, mivel?

- Eleve rögtön két kollekcióval kezdtünk: a kütyüsök mellett van a Japan, amelynél Hokusai fametszeteit használtuk. Ez sokkal finomabb, nőiesebb, klasszikus értelemben véve szebb kollekció, és mivel nem olyan feltűnő, kevesebb is a hype körülötte. Szépen csendben fogynak, főleg az amúgy is híresen csajos dél-amerikai nők veszik.

pusspuss01.jpg

- Ki a célközönségetek, és hová lőttétek be magatokat a divatpiacon?

- A ruháink mindenkinek készülnek kortól, nemtől és mérettől függetlenül. Minél több nőt és férfit akarunk felöltöztetni a világ lehetőleg összes pontján és minél több tehetséges magyar embernek és cégnek szeretnénk munkát és bevételt biztosítani.

- Honnan kapjátok a legtöbb megrendelést?

- Svájc, Ausztrália, USA, Japán, Mexikó, Anglia, Németország. De vásároltak már Dubaiból, Szingapúrból, Argentínából, Uruguayból és Koreából is.

- Hordják a ruháitokat dj-barátnők?

- Igen, és aminek még jobban örülünk, hogy tehetséges zenész és nem zenész hölgyek is. Előbbiek közül kiemelnénk DJ Zoshát, aki a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkezik hazánkban. A producerek közül Nora Naughty visel PussPuss-t és énekesnőket is láthattok a cuccainkban, például Mirát a Plastic Heavenből vagy Senát az Irie Maffiából. Külön öröm, hogy kedvenc modelljeink - akiket nem hivatalosan ki is hirdetnénk a világ legszebb nőinek - szintén gyakran mutatkoznak PussPuss-ban.

pusspuss2.jpg

- Az említettek mellett kik még az ismert zenész viselők?

- Külföldről Nathan Fake, a magyarok közül Cadik, Busa Pista, Zságer Balázs, illetve hordja még Dr Dermot (Élő Márton az Irie Maffiából), Ioda (az NVC dj-je) és persze Mango aka Modul, brandünk kreatív igazgatója.

NATHAN FAKE GARDRÓBJÁBAN NEM TURKÁLTUNK, A LEMEZTÁSKÁJÁBAN VISZONT IGEN.

- Mik az eddigi legnagyobb szakmai eredményeitek?

- A 10000 feletti Facebook-rajongótábor; hogy meghívott bennünket és a mi bemutatónkkal zárt a 2012-es Budapest Fashion Week; a rengeteg blogbejegyzés és cikk, amely rólunk született. Mindez kevesebb, mint kilenc hónap alatt.

- A webshop mellett a fizikai terjesztésben nem gondolkodtok? Ezek a ruhák elektronikus tánczenei fesztiválokra való kitelepülésért kiáltanak.

- Igen, tervezünk ilyen formában megjelenni, de csak külföldön, például a horvátországi tengerparti fesztiválokon.

- Mi várható tőletek 2013-ban?

- Sok meglepetést terveztünk a 2013-as évre. Készítettünk egy limitált kollekciót Magyarország egyik legmenőbb parti brandjének, amelyről március körül árulunk el többet. Továbbá bővítjük a választékunkat mind termékcsoportok, mind dizájn tekintetében is.

Az interjú után pedig íme, Mango PussPuss-kompatibilis zenékből a Recordernek összeállított mixe:

Számlista:

Cadik: Helicopterss
Comfort Fit: Yer Daddy
Drap: Bukott angyalkák (instru)
Take: Neon Beams (Dibiase remix)
Comfort Fit: Rock Da Dam
Free The Robots: Select Start
Comfort Fit: Fuh Real
Free The Robots: Granite Rock

interjú: Forrai Krisztián

fotók: Marton Gabor Videó Anita

https://recorder.blog.hu/2013/01/10/_szinte_uvoltik_erints_meg_pusspuss-interju
"Szinte üvöltik: érints meg!" - The PussPuss-interjú és mix
süti beállítások módosítása