Popzenész cukor-addikciók – Pásztor Anna

2012.12.22. 18:55, rerecorder

pásztor anna.jpg

Melyik popsztárunk süti a legfinomabb sütit? Kinek a fétise közülük a Túró Rudi? Mi a legnépszerűbb karácsonyi édesség a magyar zenészek-énekesek körében? Mi az a britpop-süti? És ki telefonált be a Tibi csokinak, hogy nehogy le merjék állítani kedvenc étcsokijának a gyártását? A Recorder magazin nyolcadik számának édesség és zene fókusztémájához hazai előadókat kérdeztünk édességekhez fűződő kapcsolatukról. Karácsonyig adagoljuk a válaszokat, Takáts Eszter után édes, vagy nem édesszájú férfi zenészeink vallomása következett, majd a REC008 címlapján macaronnal pózoló Odett gyónt. Aztán Halász Juditról, Senáról, Berger Dalmáról és Péterfy Boriról derült ki, hogy mennyire közeli, vagy távoli a kapcsolta az édességekkel és az ünnepi sütikkel, legutóbb a Compact Disco, Szekeres András, Varga Zsuzsa és Bocskor Bíborka édességes-karácsonyi vallomására került sor. Nyakunkon a karácsony, nem maradt más hátra, mint az utolsó poszt a popzenész cukor-addikció témában, ám ezúttal egy akár az ünnepi asztalra is elkészíthető receptet is közlünk, Pásztor Anna, az Anna & The Barbies-énekesnőjének jóvoltából.

„A karácsonyi topfavorit az egyértelműen a zselés szaloncukor. Amit bármikor megeszek, az a francia krémes, meg igazából a krémesnek a többi variációját is. Illetve szárított gyümölcsöket szoktam magamnál tartani, például ha megyünk koncertezni. A szárított papayát és a banánszirmokat nagyon imádom! Konyhában inkább húsos vagyok, mint édességes, de azért a körülöttem lévők kedvéért belekontárkodom a sütikbe is, mondhatjuk, hogy random hozzáállással. Van egy specialitásom is, amit a rakott krumplihoz hasonló módon kell elkészíteni, csak persze sütiben, szóval a külalakja hanyagolható, viszont nagyon finom. Banános-kókuszos rakott süti, ami mézes-tojássárgájás-kekszes alapra készül, arra jön a banán, kókuszháncsok, mindenféle szárított gyümölcsök, mazsola, közte még sok téli gyümölcs, újra kókuszreszelék és aztán a tetejére rásül a tojásfehérje habként. Amikor kész, akkor még mézet csurgatok rá, ami vájatokat képez, és szinte a mentén lehet is szelni. Egészségetekre!”

lejegyezte: Dömötör Endre

https://recorder.blog.hu/2012/12/22/popzenesz_cukor-addikciok_pasztor_anna
Popzenész cukor-addikciók – Pásztor Anna
süti beállítások módosítása