A Kolin klipjét játssza a Nintendo

2012.12.02. 16:01, Frontrecorder

2_2_00003.jpg

A zenéjüket eddig is kreatív megoldásokkal népszerűsítő  (lásd motivációs tárgyak vagy holografikus vetítésKolin együttes most a zeneterjesztésben is előremutató eredményt könyvelhet el: a Mountain King című dalukhoz készült klip gyárilag felkerül a világon minden Nintendo 3DS videojáték-konzolra. Ez adta az apropót a villáminterjúhoz a Kolin-frontember Linczényi Márkóval.

- A Nintendóval való együttműködés hogy jött létre, ti kerestétek meg a céget vagy fordítva?

- A Mountain King klipet (amelyet mi mutattunk be először, és amelynek forgatását dokumentáltuk is egy videóval - a szerk.) nagyon előrelátóan forgattuk, és most kezdi el termelni a nemzetközi sikereit. A film nyilván a világpiacra készült, ahol már nagyobb az érdeklődés a 3D tartalmak iránt, viszont az igényes tartalom ott is ritka. A gyártó-producer Umbrella.tv találta meg a Nintendót, akik megfelelő minőségűnek találták a klipet ahhoz, hogy minden hordozható 3D-s játékkonzolukra gyárilag előre feltelepítsék azt, egész Európában, Japánban, Oroszországban, Ausztráliában, és a jövőben az Egyesült Államokban is. Nagyon büszkék vagyunk erre. Az Umbrella számos rangos nemzetközi filmfesztiválra is nevezte a klipet: bekerült a portugál Cinanima fesztivál versenyprogramjábaa londoni Raindance klipes szelekciójába (többek közt a Die Antwoord, a Delta Heavy és Gotye videóival együtt - a szerk.), de sok fesztivál még csak a jövőben kerül megrendezésre, remélem, hogy mindenhol nagyon szépen szerepel majd a film. Ezek az elismerések mind nagyon megtisztelőek, és nagyon fontos visszajelzések szakmai szempontból. Összességében már most látszik, hogy a klip szépen beváltja a hozzá fűzött reményeket, és több fronton is jól szerepel, amelyek mind-mind más, újabb kommunikációs csatornák, hiszen már a nemzetközi piacon sem elegendő a csupán zenei produkció. Nem hiszem, hogy a hagyományos zeneterjesztési modellekkel meg tudtunk volna jelenni egyszerre több kontinensen, ráadásul ilyen elegáns és stílusos környezetben.

- Tehát szerinted az ilyen alternatív terjesztési megoldásoké a jövő?

- A zeneterjesztés jövőjét én csak és kizárólag az árukapcsolásos megoldásokban látom. Mindenkinek kötelessége alkalmazkodni a felhasználók igényeihez, és a zene a felhasználók életében sokkal fontosabb szerepet tölt be, mint amit a hagyományos terjesztési modellek ki tudnak szolgálni. Életünk minden területén szól a zene, minden cselekvésük, történésük közben igényeljük a zenei aláfestést, a zene határozza meg öltözködésüket, a zenével fejezzük ki érzelmeinket, zenére sportolunk, satöbbi. Ezért csak azok a terjesztési modellek lehetnek sikeresek, amelyek az élet más területéhez kapcsolódnak. Persze ezek közvetetten legális online zenevásárlásra késztetik az embereket, akik ezt egyre nagyobb hajlandósággal meg is teszik. A paradigmaváltás utáni modell legszebb eleme az, hogy előtérbe kerül az üzenet, és a formáról a tartalomra helyeződik a hangsúly. És olyan, művészeti szempontból értékes konnotációk jöhetnek létre, mint például a Kolin és a Nintendo együttműködése. Ez engem nagyon boldoggá tesz, és remélem, hogy az egész világon még sokakat másokat is.

- Min dolgozol jelenleg a Kolinnal?

- A zenekarral az új stúdióalbumon dolgozunk, az első négy száma már kész és hamarosan megjelenik külföldön, azt követően pedig kijön a nagylemez. Az elmúlt két évben csak ezen dolgoztunk, és nagyon bízunk benne, hogy itt is megérte a sok munka. A közeljövőben csak a lemezmegjelenésre koncentrálunk, aztán az azt népszerűsítő turnékra. 

- Hogyan értékeled a Kolin idei évét és mit vársz 2013-tól?

- 2012 meghatározó év volt a Kolin életében. Egyrészt elkészült az a lemezanyag, amely egyértelműen meghatározza a zenekar jövőbeli hangvételét, és kialakította a végleges stílusát, másrészt leszerződtünk egy dán kiadóhoz, az Apollo Music-hoz és elindítottuk a nemzetközi karrierünket. Ezzel egy időben a főpróbát, amely alatt az itthoni piacon való szereplést értem, be is fejeztük, és igyekszünk csak és kizárólag a nemzetközi színtér kulturális és minőségbeli elvárásainak megfelelni, ahol, remélem, hogy meggyőzően fogunk szerepelni.

- Végül néhány idevágó kedvences kérdés. Melyik a kedvenc számítógépes játékod?

- A Bike Race (régi nevén Across volt).

- Az örök favorit klip?

- Bee Gees: Styain' Alive, amit a mai napig lenyűgözőnek tartok: 

- A megunhatatlan YouTube-videó?

- A táncoló vadászgörény, amely szintén örök érvényű.

https://recorder.blog.hu/2012/12/02/a_kolin_klipjet_jatssza_a_nintendo
A Kolin klipjét játssza a Nintendo
süti beállítások módosítása