Heti top 10: kínos Depeche Mode-feldolgozások

2012.10.25. 18:54, Frontrecorder

dm2012.jpg

A Depeche Mode, mint arról beszámoltunka héten hozta nyilvánosságra jövő évi európai turnéjának részleteit, aminél nem is kellett jobb apropó, hogy a brit zenekar legyen e heti toplistánk tárgya. És szenvedő alanya. A lehetetlenre - hogy kiválasszuk A Legrosszabb DM-feldolgozásokat - nem vállalkoztunk, de összeszedtünk 10 jajj, de kínosat. (Ráadásul a Recorderen már jegyet is vásárolhatsz a 2013. május 21-ei Depeche Mode-stadionkoncertre!)

Amennyire hálás téma a Depeche Mode dalaiból készült feldolgozások között rendet vágni, annyira hálátlan is, hiszen szó szerint kismillió van belőlük, a kivételesen jótól a büntetően rosszig terjedő skálán, és még erős szűkítéssel is képtelenség lenne definitív listákat felállítani. Nem is ez volt a célunk; csupán alámerültünk egy körre a YouTube bugyraiban és kipécéztünk 10 felszisszenésre okot adó ciki cover versiont. Listánk tehát nyugodtan nevezhető tetszőlegesnek, de az élményből ez nem von le semmit, és azt az alapigazságot is hatásosan szemlélteti, hogy a Depeche Mode dalai bármit kibírnak.

Lehet sírni vagy nevetni - és lehet a listánkat kiegészíteni!

10. Mr Nice Legz - Blue Dress

Egy nagydarab, szőrös férfi kifesti magát, majd Mini Moogját ölelgeti, kényezteti - oké, ez még nem feltétlenül kínos, viszont nagyon zavarba ejtő.

9. Sanyi100 - Puppets

Instrumentális, gagyi PC-zene átdolgozás Százhalombattáról. Igazából a béna hangszíneknek van valamennyi bája, a művésznév pedig sokat dob a dolgon pozitív irányba.

8. The POWER - Tora! Tora! Tora!

Minden jó szándéka és értő megközelítése ellenére ennek a hazai - a Liquid Limbs EBM-formáció és a II. Ukrán Front punkzenekar egykori tagjait tömörítő - duónak az átdolgozását agyoncsapja az a bizonyos védjegyes borzalmas magyar akcentus.

7. Kim Wilde - Enjoy The Silence

A nyolcvanas évek kamasz srácainak vágytárgyát mostanra ugyancsak elhagyta a hangja, de legalább egy ilyen tuti dalnál a közönség énekel helyette is.

6. A-ha - A Question Of Lust

A norvégok első számú popzenekara ugyan sikerrel kilábalt a nyolcvanas évekből és ma is egészen remek albumokat készít, de ehhez a DM-dalhoz már túl emelkedettek és érzelgősek. Hiába, öltönyösöknek nem áll jól a bőrszerkó.

5. Emplosia - World Full Of Nothing

A t.A.T.u-hasonmásverseny döntőjét látjuk? Megdöbbentően olyan ez a produkció, illetve egy annál is rosszabb utánérzés.

4. Preacherz of the Savage Truth - A Question of Time

Mi ez a hangzavar? Mon dieu, támadnak a franciák! És ehhez tényleg asszisztált a Mute kiadó vezető hangmérnöke?

3. Crematory - Black Celebration

A dallamos hörgős metál igen gyakran egy lépésre táncol az önparódiától - na, ez most alaposan belelépett. Nem is tudjuk, a medvetermetű énekes arcszőrzete bénább-e a feldolgozásuknál. A cikitől ezt még az egymást ketrecben nyaló-faló meztelen lányok cicije sem menti meg.

2. Hydrocyanic - Barrel of a Gun

Hörögjünk egy hellyel feljebb (lejjebb), a még artikulálatlan énekhez ezúttal bénán klopfoló happy hardcore alapok társulnak - inkább a golyó, mint hogy ebből többet kelljen hallgatni.

1. Foxy feat. Casteja - See You

Az első hely kiosztásán sokat vacilláltunk, volt bőven jelölt (ahogy a többi helyre is), végül csak azért nem Katharina Klutz (Jézus, már ez a név is!) irritálóan szépelgő, szűzkislányos Enjoy the Silence-ét választottuk, mert azt elvitte Kim Wilde. Úgyhogy ennek a listának az élére most ez kívánkozott, ami olyan, mintha részegen egy karaoke-bárban vették volna fel. Nem véletlen az a 98 megnézés, abból is mi voltunk 3, hogy jól halljuk-e. See You? A soha viszont nem látásra!

TEHÁT MÁJUS 21-ÉN DEPECHE MODE-KONCERT LESZ BUDAPESTEN. VEGYÉL JEGYET PÁR KATTINTÁSSAL A RECORDEREN, AMÍG EL NEM FOGY!

https://recorder.blog.hu/2012/10/25/heti_top_10_kinos_depeche_mode-feldolgozasok
Heti top 10: kínos Depeche Mode-feldolgozások
süti beállítások módosítása