A ruha teszi a popdalt - ruhadarab-dalok

2012.10.24. 12:50, rerecorder

leaveyourhaton.jpg

Nem a ruha teszi az embert. Tartja a mondás. A popzenészeket azért néha igen. És néhány popdalt is. Pontosabban elég sokat. Ezekből gereblyéztünk most össze egy kollekcióra valót divat és zene fókusztémánkhoz igazodva.

sapka, kalap

Bob Dylan: Leopard Skin Pill-Box Hat

Teljesen megértjük, hogy ha Audrey Hepburn egy leopárdmintás sapkában tűnik fel a vásznon Cary Grant oldalán (az Amerikai fogócska című 1963-as filmben), akkor másnapra minden nő ilyet akar. Viszont azt is megértjük, ha Bob Dylan ebből a divatmániából gúnyt űz. A leopárdminta igazán csak a leopárdon áll jól.

Randy Newman: You Can Leave Your Hat On

Hahó, ezt a számot nem Joe Cocker írta ám! Persze az ő nevéhez fűződik a minden második sztriptízes jelenet alá bepakolt verzió. És naná, a sapkát minden körülmények között hordani kell. Még akkor is, ha más ruhadarab nem marad rajtad!

andre-bowtie.jpgnyakkendő

Outkast: Bowtie

A csokornyakkendőről természetesen előbb jut eszünkbe Rátonyi Róbert, a Hives zenekar, vagy bármelyik tetszőleges étterem pincére, mint két rapper, de hát az Outkast már az elején sem volt egy átlagos hiphopzenekar, szóval a stílus szűkre szabott kereteit az öltözködésben is mindig átlépték.

A DIVATBOLOND ANDRÉ 3000 OLYAN SZAKADT TÁRSASÁGGAL IS ÖSSZEÁLLT, MINT A GORILLAZ - NÉZD!

 

póló

The Lucksmiths: T-Shirt Weather

Az ausztrál The Lucksmiths pontosan azoknak írta ezt a dalt, akik február 23-án már úgy állnak a tükör elé, hogy az "isten verje meg, meddig kell még magamra húznom azt a rohadt pulcsit/kabátot/sálat/sapkát".

ZENEKAROS PÓLÓKAT NÉZEGETNÉL? ITT EGY NAGY ÖSSZEÁLLÍTÁS SOK KÉPPEL.

ing

Donovan: I Love My Shirt

Donovan nem tud választani - bár a dal címe az, hogy szeretem az ingemet, de a szövegből kiderül, hogy a skót folker ugyanígy szereti a farmerját is. És igaza is van, hiszen miért is kellene választanunk, ha egyszerre érezzük magunkat jól mindkettő viselése közben.


kurtcobain.jpgpulcsi, kardigán

Yo La Tengo: Autumn Sweater

A Yo La Tengo dala valóban olyan, mint egy őszi pulcsi: meleg, puha, barna és a viselőjéből árad a hulló faleveles melankólia.

Weezer: Undone (The Sweater Song)

A Weezer tagjai vidám srácok, csak egy dolog hozza ki őket a sodrukból, ha megpróbálják lebontani a pulóverüket. Na, ekkor garantáltan a földön fognak fetrengeni mérgükben!

The Pains Of Being Pure At Heart: Kurt Cobain's Cardigan

Egymás között bevallhatjuk nyugodtan: Kurt kardigánja állott volt, kopott és feltehetően büdi. Ez a dal pont az ellenkezője: friss, üde, zajos, és persze twee.

ITT ÖSSZEFOGLALTUK, HOGY KIK AZOK A POPSZTÁROK, AKIK NEM ADTÁK ALÁBB AZ ÖLTÖNYNÉL.

fehérnemű

Pulp: Underwear

Nos, adjuk át inkább a szót éleslátó Jarvis Cockernek mindenféle kommentár nélkül: "ha mondjuk a divat lenne a foglalkozásod, és éppen meztelen lennél, akkor azt hiszem munkanélkülinek kellene lenned, yeah”. Jeee.

A FÁTYOLRUHA FEHÉRNEMŰNEK SZÁMÍT? KYLIE-NÁL ÚGY TŰNIK, IGEN.

 

madness.jpg

nadrág

Madness: Baggy Trousers

"Kitérdelt nadrágok, piszkos pólók, hajhúzás és piszokevés" - akiknek nem a Madness-hez hasonló élményei vannak az általános isiről, azok valószínűleg egy kristálytiszta fogorvosi rendelőbe jártak tanulni.

szoknya

Cake: Short Skirt, Long Jacket

Persze, hát ki ne akarna egy lányt rövid szoknyával és hosszú kabátban, bár ha emellé macsetével vág át különféle szalagokat, akkor egy picit még gondolkodnunk kell a dolgon.

NÉZD MEG MAGYAR ZENÉSZEK ÖLTÖNYÖS FOTÓIBÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT IS!

pizsama

Beat Happening: Pajama Party In A Haunted Hive

Pizsama parti egy zsúfolt méhkasban? Ennél már csak a dal furcsább és bizarrabb, a maga furcsa és bizarr, kétértelmű szövegeivel: méhkirálynő pöffeszkedj rajtam, szúrj meg...ööö oké.

Leonard Cohen - Palais Saint-Sauveur, Lille, France, 28 October 1980 bootleg.jpgesőkabát

The Decemberists: Raincoat Song
Leonard Cohen: Famous Blue Raincoat

Az esőkabáttól valamiért mindenki lógó orrú, ázott verébbé változik egy szempillantás alatt, nem is beszélve erről a két dalról. Az elsőben egy Caroline nevű, 28 éves lány szomorkodik magányosan az esőben, míg a másik még ennél is nyomorultabbul kezdődik: reggel négy van, december vége... nem is folytatjuk.

zokni

Tenacious D: Rock Your Socks

A zokni valószínűleg nem a legrockandrollosabb ruhadarab - gondolhatnánk, ha nem lennénk tisztában a Red Hot Chili Peppers legendás fellépésével, amelyen zoknikkal fedték be, khm, a nemi szerveiket. Na, ezt pontosan el tudjuk képzelni Jack Blackről is.

nancysin_2_1.jpglábbeli

Nancy Sinatra: These Boots Are Made For Walkin'

Nem, azokat a csizmákat nyilvánvalóan Nancy lábára teremtették!

Jan & Dean: White Tennis Sneaker

Kétségtelenül jól hangzik, hogy táncoló fekete lakkcipők, de a fehér teniszcsuka egy hangyányival még menőbb. Pláne, ha szörfdeszkán állunk benne!

SPORTZOKNISBÓL LEMEZBORÍTÓT IS TUDUNK MUTATNI, A SPORTOS GYŰJTEMÉNYÜNKBŐL!

Super Furry Animals: White Socks/Flip Flops

Magára valamit is adó ember nem húz fehér zoknit strandpapuccsal, de ha a walesi csodabogarak írnak ódát ehhez a párosításhoz, akkor hajlandóak vagyunk megkérdőjelezni ezt a Véleményt.

Soós Csaba

https://recorder.blog.hu/2012/10/24/a_ruha_teszi_a_popdalt_ruhadarab-dalok
A ruha teszi a popdalt - ruhadarab-dalok
süti beállítások módosítása