2013. május 21-én játszik a Depeche Mode Budapesten

2012.10.23. 14:27, Frontrecorder

dm01.jpg

Mint megírtuk, ma délután nagy dolgot jelentett be interneten közvetített sajtótájékoztatón a Depeche Mode: a zenekar jövőre megjelenő új albumát népszerűsítő európai turnéjának dátumait. A magyar rajongók már pirosíthatják is a naptárban 2013. május 21-ét, amikor a Mode a Puskás Ferenc Stadionban ad koncertet.

Az Electronic Beats által szervezett, Párizsban megtartott, háromnegyed órás sajtóeseményen Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher a megjelenés előtt álló új, 13. stúdióalbumukról ugyan semmilyen részletet nem volt hajlandó elárulni, az ahhoz kapcsolódó turné európai szakaszáról viszont fellebbentették a fátylat: 2013. május 7-én indul Tel-Avivban és július 29-én fejeződik be Minszkben. A 34 állomásos koncertsorozat 7. megállója lesz Budapesten a Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21-én.

A turné előtt  tervben van egy bemelegítő koncert is, az amerikai dátumokat pedig később hozzák nyilvánosságra. A következő albumról, amelynek felvételét egyébként néhány nappal ezelőtt fejezte be a zenekar, Martin Gore annyit azért elmondott, hogy számára a Violator és a Songs Of Faith And Devotion keveréke, illetve a stúdiómunka nagyon jó hangulatban, felszabadultan folyt - ezt hangsúlyozza az élő online közvetítés elején levetített teaser videó is, amelyben a tagoknak sűrűn fülig ér a szája.

dmtour2013.jpgUgyancsak Martin Gore, egy újságírói kérdésre, ami a zenekartagok kapcsolatát firtatta, vicceskedve "nagyon bonyolultnak" jellemezte azt. Erre Andy Fletcher "a kedvenc színem a kék" mondattal licitált rá, végül Dave Gahan mondta el már komolyabban, hogy mint zenekar, megvoltak a hullámhegyek és -völgyek, de mégiscsak életük több mint felét dalok írásával töltötték, ami azért eléggé hihetetlen számukra is.

A sajtó képviselői mellett rajongók videóüzenetben felvett kérdéseire is válaszoltak a DM-tagok, többnyire komolytalanul vagy semmitmondóan. Az érzékeny, de mindenkit mindig izgató téma is előkerült, miszerint volna-e lehetőség, hogy még egyszer újra lássuk őket a régi felállásban, amire Gore közölte: "Abszolút lehetséges lenne, de nem fog megtörténni."

AZ ÚJRAEGYESÜLÉSRE AZ EGYKORI NEGYEDIK TAGNÁL, ALAN WILDERNÉL MI IS RÁKÉRDEZTÜNK.

Az eseményen elhangzott legjobb anekdota pedig Magyarországhoz kötődik. Gore felelevenítette, hogy amikor először jártak Budapesten, és a Hotel Intercontinentalban lementek az étterembe ebédelni, ott tisztára sötét volt - az odakinn szobrozó ás bebámuló, tetőtől talpig feketébe öltözött mode-osok ugyanis elsötétítették az ablakokat.

Címkék: depeche mode
https://recorder.blog.hu/2012/10/23/2013_majus_21-en_jatszik_a_depeche_mode_budapesten
2013. május 21-én játszik a Depeche Mode Budapesten
süti beállítások módosítása