Olimpikonpop – Erdei Zsolt és Sub Bass Monster

2012.08.06. 10:15, rerecorder

london 10.gifAmint elindult az olimpia (lásd a megnyitó ünnepségről és az olimpia hivatalos dalairól szóló cikkeinket, illetve a sportos lemezborítókból válogató kétrészes összeállításunkat), mi is elindítottuk sport és zene tematikánkban a sportolók kedvenc zenészeiről, zenészek kedvenc sportolóiról szóló sorozatunkat. Vajon melyik sportolónk sasszézik az INXS ritmusára? Kinek a fejében szól Nelly Furtado legújabb dala a londoni olimpián két tempó között? Ki az, aki Coldplay zenéjével motiválja magát meccs előtt? Dopeman feat. Káté? Pakként repülő korsók, 'kis McEnroe' és a többiek. Minden kiderül a következő két hétben. A Jakabos Zsuzsanna/Geszti Péter, Póta Georgina/Ligeti György, Tóth Krisztina/Richie P, Káté Gyula/Dopeman, Imre Géza/Takáts Eszter, Lékó Péter/Szarvas Árpád, Szamoránsky Piroska/Fejes Tamás, Hoffmann Nóra/Minda Endre és Dudás Ádám/Lukács László párosok után Erdei Zsolt WBO, WBC világbajnok ökölvívót és Sub Bass Monstert kérdeztük hazai és külföldi sztárokról, ma is aktív és legendás példaképeikről.

Sportolók kedvenc zenéi

Bár egy átfogó felmérés bizonyára (sz)élesebb képet mutatna a magyar sportolók kedvenceiről, azért az általunk megkérdezett olimpikonok és élversenyzők zenehallgatási szokásiból így is kiderül néhány dolog. Leginkább az, ebből a szempontból semmi kirívó nincs bennük. Van, aki metálos, van aki hiphopos, van, aki nagyon szereti zenét és sokfélét hallgat, van, akinek akad egy (két) nagy kedvence és azon felül megelégszik a rádiók nyújtotta felhozatallal. A hagyományosan rockosabb vonal gyakrabban kerül megemlítésre, a Republic a legnagyobb közös osztó, de a Tankcsapda, a Bikini, az Edda és Ákos, a nagy öregek közül pedig az Omega és az LGT is többször visszaköszönő név. Az újabb zenekarok közül viszont a Compact Disco. Külföldi zenében nagyobb a szórás, de a Queen nem véletlenül írt annyi sporthimnusszá lett szerzeményt, a magyar sportolók is legszívesebben a We Will Rock You-ra rohanják le ellenfeleiket.

erdei_zsolt_rovat.jpgErdei Zsolt (profi ökölvívó) favoritjai:

Kedvenc aktív magyar előadó: Quimby

Kedvenc aktív külföldi előadó: Al Jarreau

Zenészek kedvenc sportolói

Igyekeztünk olyan zenészeket megszólaltatni, akik maguk is sportolnak, vagy sportoltak – közülük többen is profi szinten. Kedvenc sportolóik tekintetében nagy a szórás, de abban egyetértenek, hogy a zene mellé kell a kondíciót biztosító mozgás is.

szabi_025_3204.jpgSub Bass Monster kedvencei:

Kedvenc aktív magyar sportolók: Görbicz Anita kézilabdázó, Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző, Fazekas Nándor kézilabdázó

Kedvenc már nem aktív magyar sportoló: Mivel itt a Bakonyban nagyon népszerű az autós rali verseny, így már gyerekkoromtól kezdve nagyon szerettem a Ranga László-Büki Ernő versenyzőpárost, de ugyanígy Kesjár Csabát, aki nagyon tehetséges volt és ha korai halála nem szól közbe, Forma-1-es pilóta lehetett volna. Aztán fociban a legjobban Détári Lajost és a Videotonból a Disztl-testvéreket, Pétert a kapust és Lászlót a hátvédet szerettem.

Kedvenc aktív külföldi sportoló: Kimi Raikkönen

Kedvenc már nem aktív külföldi sportolók: Mike Tyson ökölvívó, Ayrton Senna F-1-es pilóta és Pelé

összeállította: Dömötör Endre

https://recorder.blog.hu/2012/08/06/olimpikonpop_erdei_zsolt_es_sub_bass_monster
Olimpikonpop – Erdei Zsolt és Sub Bass Monster
süti beállítások módosítása