Olimpikonpop – Hoffmann Nóra és Minda Endre (Hangmás)

2012.08.04. 09:30, rerecorder

london 8.jpgAmint elindult az olimpia (lásd a megnyitó ünnepségről és az olimpia hivatalos dalairól szóló cikkeinket, illetve a sportos lemezborítókból válogató kétrészes összeállításunkat), mi is elindítottuk sport és zene tematikánkban a sportolók kedvenc zenészeiről, zenészek kedvenc sportolóiról szóló sorozatunkat. Vajon melyik sportolónk sasszézik az INXS ritmusára? Kinek a fejében szól Nelly Furtado legújabb dala a londoni olimpián két tempó között? Ki az, aki Coldplay zenéjével motiválja magát meccs előtt? Dopeman feat. Káté? Pakként repülő korsók, 'kis McEnroe' és a többiek. Minden kiderül a következő két hétben. A Jakabos Zsuzsanna/Geszti Péter, Póta Georgina/Ligeti György, Tóth Krisztina/Richie P, Káté Gyula/Dopeman, Imre Géza/Takáts Eszter, Lékó Péter/Szarvas Árpád és a Szamoránsky Piroska/Fejes Tamás párosok után Hoffmann Nóra műkorcsolyázót és a Hangmásból Minda Endre énekest kérdeztük hazai és külföldi sztárokról, ma is aktív és legendás példaképeikről.

Sportolók kedvenc zenéi

Bár egy átfogó felmérés bizonyára (sz)élesebb képet mutatna a magyar sportolók kedvenceiről, azért az általunk megkérdezett olimpikonok és élversenyzők zenehallgatási szokásiból így is kiderül néhány dolog. Leginkább az, ebből a szempontból semmi kirívó nincs bennük. Van, aki metálos, van aki hiphopos, van, aki nagyon szereti zenét és sokfélét hallgat, van, akinek akad egy (két) nagy kedvence és azon felül megelégszik a rádiók nyújtotta felhozatallal. A hagyományosan rockosabb vonal gyakrabban kerül megemlítésre, a Republic a legnagyobb közös osztó, de a Tankcsapda, a Bikini, az Edda és Ákos, a nagy öregek közül pedig az Omega és az LGT is többször visszaköszönő név. Az újabb zenekarok közül viszont a Compact Disco. Külföldi zenében nagyobb a szórás, de a Queen nem véletlenül írt annyi sporthimnusszá lett szerzeményt, a magyar sportolók is legszívesebben a We Will Rock You-ra rohanják le ellenfeleiket.

hoffmannoramellei.jpgHoffmann Nóra (műkorcsolyázó) favoritjai:

Kedvenc aktív magyar előadók: Compact Disco, Király Viktor

Kedvenc régi magyar előadók: Charlie, Presser Gábor

Kedvenc aktív külföldi előadók: Jennifer Lopez, Jazmine Sullivan, Michael Bublé, Christina Aguilera

Kedvenc külföldi előadók régen: Michael Jackson, Leonard Cohen, The Beatles, Bee Gees

Zene jégtánchoz: Mindig szerettünk újat kipróbálni: tangót, komolyzenét, hiphopot, és használtunk friss slágereket is, Pussycat Dollst, OneRepublicot például. Ez ezért volt bátor döntés, mert a bírák nem feltétlenül a fiatalabb generációból kerülnek ki, szóval ezek a dalok inkább a közönségnek szóltak.


Zenészek kedvenc sportolói

Igyekeztünk olyan zenészeket megszólaltatni, akik maguk is sportolnak, vagy sportoltak – közülük többen is profi szinten. Kedvenc sportolóik tekintetében nagy a szórás, de abban egyetértenek, hogy a zene mellé kell a kondíciót biztosító mozgás is.

indaendre.jpgMinda Endre (Hangmás) kedvencei:

Kedvenc aktív magyar sportoló: Lékó Péter

Kedvenc már nem aktív magyar sportoló: Szeles Mónika

Kedvenc aktív külföldi sportoló: Maria Sarapova

Kedvenc már nem aktív külföldi sportoló: Bruce Lee





összeállította
: Dömötör Endre

https://recorder.blog.hu/2012/08/04/olimpikonpop_hoffmann_nora_es_minda_endre
Olimpikonpop – Hoffmann Nóra és Minda Endre (Hangmás)
süti beállítások módosítása