Olimpikonpop – Imre Géza és Takáts Eszter

2012.08.01. 09:20, rerecorder

london 5.gifElindult az olimpia (lásd a péntek éjszakai megnyitó ünnepségről és az olimpia hivatalos dalairól szóló cikkeinket, illetve a sportos lemezborítókból válogató kétrészes összeállításunkat), mi is elindítottuk sport és zene tematikánkban a sportolók kedvenc zenészeiről, zenészek kedvenc sportolóiról szóló sorozatunkat. Vajon melyik sportolónk sasszézik az INXS ritmusára? Kinek a fejében szól Nelly Furtado legújabb dala a londoni olimpián két tempó között? Ki az, aki Coldplay zenéjével motiválja magát meccs előtt? Dopeman feat. Káté? Pakként repülő korsók, 'kis McEnroe' és a többiek. Minden kiderül a következő két hétben. A Jakabos Zsuzsanna/Geszti Péter, Póta Georgina/Ligeti György, Tóth Krisztina/Richie P és Káté Gyula/Dopeman párosok után az olimpián ma bemutatkozó Imre Géza párbajtőrözőt és Takáts Eszter énekesnőt kérdeztük hazai és külföldi sztárokról, ma is aktív és legendás példaképeikről.

Sportolók kedvenc zenéi

Bár egy átfogó felmérés bizonyára (sz)élesebb képet mutatna a magyar sportolók kedvenceiről, azért az általunk megkérdezett olimpikonok és élversenyzők zenehallgatási szokásiból így is kiderül néhány dolog. Leginkább az, ebből a szempontból semmi kirívó nincs bennük. Van, aki metálos, van aki hiphopos, van, aki nagyon szereti zenét és sokfélét hallgat, van, akinek akad egy (két) nagy kedvence és azon felül megelégszik a rádiók nyújtotta felhozatallal. A hagyományosan rockosabb vonal gyakrabban kerül megemlítésre, a Republic a legnagyobb közös osztó, de a Tankcsapda, a Bikini, az Edda és Ákos, a nagy öregek közül pedig az Omega és az LGT is többször visszaköszönő név. Az újabb zenekarok közül viszont a Compact Disco. Külföldi zenében nagyobb a szórás, de a Queen nem véletlenül írt annyi sporthimnusszá lett szerzeményt, a magyar sportolók is legszívesebben a We Will Rock You-ra rohanják le ellenfeleiket.

imre.jpgImre Géza (olimpikon párbajtőröző) favoritjai:

Kedvenc aktív magyar előadók: Ákos, Hooligans, Tankcsapda, Republic, Charlie, Magna Cum Laude, Omega, ritkábban: Hevesi Tamás, Ganxsta Zolee és a Kartel, és egyszer kihagytam egy ilyen felsorolásból Balázs Fecót, aki utána megdorgált ezért (nevet).

Kedvenc régi magyar zenekarok: Jazz+Az, KFT, LGT

Kedvenc aktív külföldi előadók: Metallica, Nickelback a két kedvenc, de szeretem még a Guns N' Rosest, Megadeath-t, Lenny Kravitzot, az AC/DC-t, a Faith No More-t, Robbie Williamst és George Michaelt.

Kedvenc külföldi előadók régen: Van Halen, Whitesnake, Queen, Ozzy Osbourne, INXS, Gary Moore, Eric Clapton, gyerekként Elvis is.


Zenészek kedvenc sportolói

Igyekeztünk olyan zenészeket megszólaltatni, akik maguk is sportolnak, vagy sportoltak – közülük többen is profi szinten. Kedvenc sportolóik tekintetében nagy a szórás, de abban egyetértenek, hogy a zene mellé kell a kondíciót biztosító mozgás is.

takáts eszter.jpgTakáts Eszter énekes-dalszerző kedvencei:

Kedvenc aktív magyar sportoló: Kammerer Zoltán

Kedvenc már nem aktív magyar sportoló: Darnyi Tamás

Kedvenc aktív külföldi sportoló: Tim Duncan

Kedvenc már nem aktív külföldi sportoló: Ayrton Senna


összeállította: Dömötör Endre

https://recorder.blog.hu/2012/08/01/olimpikonpop_imre_geza_es_takats_eszter
Olimpikonpop – Imre Géza és Takáts Eszter
süti beállítások módosítása