Olimpikonpop – Szamoránsky Piroska és Fejes Tamás (Tankcsapda)

2012.08.03. 10:00, rerecorder

london 7.jpgAmint elindult az olimpia (lásd a megnyitó ünnepségről és az olimpia hivatalos dalairól szóló cikkeinket, illetve a sportos lemezborítókból válogató kétrészes összeállításunkat!), mi is elindítottuk sport és zene tematikánkban a sportolók kedvenc zenészeiről, zenészek kedvenc sportolóiról szóló sorozatunkat. Vajon melyik sportolónk sasszézik az INXS ritmusára? Kinek a fejében szól Nelly Furtado legújabb dala a londoni olimpián két tempó között? Ki az, aki Coldplay zenéjével motiválja magát meccs előtt? Dopeman feat. Káté? Pakként repülő korsók, 'kis McEnroe' és a többiek. Minden kiderül a következő két hétben. A Jakabos Zsuzsanna/Geszti Péter, Póta Georgina/Ligeti György, Tóth Krisztina/Richie P, Káté Gyula/Dopeman, Imre Géza/Takáts Eszter és a Lékó Péter/Szarvas Árpád párosok után Szamoránsky Piroska kézilabdázót és a Tankcsapda dobosát, Fejes Tamást kérdeztük hazai és külföldi sztárokról, ma is aktív és legendás példaképeikről.

Sportolók kedvenc zenéi

Bár egy átfogó felmérés bizonyára (sz)élesebb képet mutatna a magyar sportolók kedvenceiről, azért az általunk megkérdezett olimpikonok és élversenyzők zenehallgatási szokásiból így is kiderül néhány dolog. Leginkább az, ebből a szempontból semmi kirívó nincs bennük. Van, aki metálos, van aki hiphopos, van, aki nagyon szereti zenét és sokfélét hallgat, van, akinek akad egy (két) nagy kedvence és azon felül megelégszik a rádiók nyújtotta felhozatallal. A hagyományosan rockosabb vonal gyakrabban kerül megemlítésre, a Republic a legnagyobb közös osztó, de a Tankcsapda, a Bikini, az Edda és Ákos, a nagy öregek közül pedig az Omega és az LGT is többször visszaköszönő név. Az újabb zenekarok közül viszont a Compact Disco. Külföldi zenében nagyobb a szórás, de a Queen nem véletlenül írt annyi sporthimnusszá lett szerzeményt, a magyar sportolók is legszívesebben a We Will Rock You-ra rohanják le ellenfeleiket.

szpiroska.jpgSzamoránsky Piroska (kézilabdázó) favoritjai:

Kedvenc aktív magyar előadók: Edda, Republic, Bikini, Tóth Gabi

Meccs előtt:
Edda: Győzni fogunk!
Zenészek kedvenc sportolói

Igyekeztünk olyan zenészeket megszólaltatni, akik maguk is sportolnak, vagy sportoltak – közülük többen is profi szinten. Kedvenc sportolóik tekintetében nagy a szórás, de abban egyetértenek, hogy a zene mellé kell a kondíciót biztosító mozgás is.

fejes.jpgFejes Tamás (Tankcsapda) kedvencei:

Kedvenc aktív magyar sportolóDombi Tibor

Kedvenc már nem aktív magyar sportoló: Sándor Tamás

Kedvenc aktív külföldi sportoló: Tomasz Gollob salakmotoros

Kedvenc már nem aktív külföldi sportoló: Nigel Mansell Forma-1-es pilóta


összeállította
: Dömötör Endre

https://recorder.blog.hu/2012/08/03/olimpikonpop_szamoransky_piroska_es_fejes_tamas_tankcsapda
Olimpikonpop – Szamoránsky Piroska és Fejes Tamás (Tankcsapda)
süti beállítások módosítása