Teen Daze + Brothertiger + Saint Leidal The 2nd

2012.04.24. 11:38, rerecorder

Merlin, 2012. április 25.

Az Air France duó tavaly novemberi fergeteges EUShorts-nyitó DJ-szettje és a vintage videójátékokkal és filmvetítéssel egybekötött februári ITAL-fellépés után a HOLALO szervezőbrigád idén tavasszal belevágott egy önálló lábakon álló bulisorozat megszervezésébe, amelynek első programja az amerikai Brothertiger és a képünkön látható kanadai Teen Daze közös koncertje lesz április 25-én a Merlinben, egy hazai fellépő, Saint Leidal The 2nd társaságában.

Az egyszemélyes Teen Daze projekt (mely mögött egy Jamison nevű huszonéves srác áll) a chillwave farvizén tűnt fel 2010-ben, de álomszerű, földtől elemelkedő hangulatú szerzeményeiben nemcsak az elmosódott tengerparti Polaroid-fotók napszítta világa jelenik meg – ebben az elektronikus popzenében a rokon szellemiségű Washed Outnál jóval több a táncolásra is alkalmas trükkös ütem. A filozófiai magántanulmányokat is folytató Teen Daze eddigi életműve meghallgatható a Bandcamp-oldalán, magánkiadású debütálása (Four More Years – 2010), kiváló EP-je (Beach Dreams – 2010), újévi ajándékkiadványai (My Bedroom Floor – 2010, Let’s Groove, 2011), C. S. Lewis ihlette 2011-es elmélázós EP-je (A Silent Partner) és turnékiadványa (Tour EP), valamint két bevezető kislemez után május elején jelenik meg első hivatalos albuma, az All Of Us, Together. Mondhatni ennél aktuálisabb előadót találni sem lehetne, így aztán pláne hiba lenne kihagyni a szerdai koncertet – mely két további fellépőt is kínál.

A Teen Daze-hez hasonlóan egyszemélyes Brothertiger projekt John Jagost rejti, aki az ohiói Athensből származik, s bár az atmoszferikus-lebegős chillwave hangulat az ő zenéire is jellemző, Golden Years címmel néhány hete megjelent bemutatkozó lemezén inkább a  táncosabb szinti-pop uralkodik. Az este nyitókoncertje is egyszemélyes projekt lesz: az egykori Hammer Of Gods-gitáros Leidál András mutatkozik be szólóban, „fátyolos, koraesti, reklámokból, sorozatokból és régi magyar lemezekből eszkábált loopokkal”.

Jegyár: 1500 Ft

http://teendaze.bandcamp.com
http://brothertiger.bandcamp.com
http://soundcloud.com/a_leidal

www.facebook.com/holalobp


egy rajongói videó a Saviour című Teen Daze-dalhoz:

a Teen Daze hamarosan napvilágra kerülő debütáló lemezének legfrissebben közzétett száma, a Treten:

a Brothertiger esztétika-fétises klipje a Lovers című szerzeményhez:

az illwave címkével ellátott The 2nd Ages – 1 című Saint Leidal-felvétel:

https://recorder.blog.hu/2012/04/24/teen_daze_brothertiger_saint_leidal_the_2nd
Teen Daze + Brothertiger + Saint Leidal The 2nd
süti beállítások módosítása