KOLIN: Ariel – dalpremier! + koncertbeharangozó animáció + turné a dán LSD On CIA együttessel

2012.04.05. 15:30, -recorder-

A KOLIN zenekar a Mountain King című 3D-s klip nyári és a Soerii & Poolek által készített San Franciso remix téli premierje után most tavasszal is közzétesz egy felvételt itt a Recorderen: a 2010-2011 folyamán készült Ariel című hatszámos minialbum címadó dalát a kis hableányról! Ennek a szerzeménynek tavaly már megvolt az élő bemutatója (holografikus vetítés kíséretében, bizony!), de rádiókhoz nem került, mostantól azonban szabadon hallgatható itt az interneten. Ezzel egyidejűleg a KOLIN ismét koncertezni kezd, és a dalpremier mellett itt a Recorderen mutatjuk be a hétvégi fellépések vicces beharangozó animációját is: Linczényi Márkó frontember, a gitáros Ferigeri és az új dobos, Valentyínó április 6-án pénteken az A38 Hajón, 7-én szombaton pedig a Pécsi Est Caféban lépnek fel egy remek dán garázs-rock trió, a napokban két vadonatúj számot is kiadó LSD On CIA társaságában, mellyel azután májusban közös dániai turnéra is indulnak. (Amint azt áprilisi koncertajánló-összeállításunkban is írtuk: akik április 5-én estig elővételben váltanak jegyet Zola Jesus és Belle Belle szombati A38-as koncertjére, azok ingyen bemehetnek pénteken a Kolin és az LSD On CIA fellépésére is – vagyis egy jeggyel négy koncertet láthatnak!).

Az Ariel című dalról a KOLIN dalszerző-frontembere így mesél: „Ez a zenekar konceptlemezének címadó száma. Ariel a csábító femme fatale szerepében szeretne díszelegni, de úgy gondolja, ehhez lábakra van szüksége, hogy azokkal szexizhessen. Vajon a sellőuszony miért nem elég divatos? Akár ezt a számot is letöltheti ingyen az, aki jegyet vált a KOLIN valamelyik koncertjére. Minden koncerten a fizető közönség minden tagja egy egyedi letöltési kódot kap, amellyel a KOLIN-shopban kedvére válogathat a számok közül.

Az Ariel lemez egy kísérletezősebb anyag lett, ahol a mesevilág és a valódi világ között ugrálunk. Így ez egy komplex hangulatú és változatos lemezanyag” – mondja Linczényi a már elkészült Ariel minialbumról, melyről négy dalt már ismerhetünk (Mary Poppins, Mountain King, Pinocchio, Ariel), két szám azonban még nem került nyilvánosságra. Ezeknek pontos megjelenési módjáról Márkóék még nem döntöttek, mivel időközben új irányba indultak. „Az utóbbi fél évben elkezdtünk a nemzetközi piacra szánt lemezünkön dolgozni. A számírás a trópusokon zajlott – azt hiszem, ezzel a legtöbb zenész álmát teljesítettem be. Az új anyaggal most megyünk stúdióba, remélem, őszre kész lesz. És természetesen nagyon szexi lesz.

Az Ariel című KOLIN-dal itt hallható:

 

az Ariel című dal hologramos vetítéssel kísért élő premierje 2011 augusztusában:

a pénteki A38-as koncert (és a szombati pécsi fellépés) beharangozó kisfilmje:


a péntek-szombati KOLIN-koncertek előzenekara, a koppenhágai LSD On CIA – melyet Mikkel Konyher gitáros-énekes, Piotr Fronek basszista és Troels Dankert dobos alkot – itt egy 2011 koncertfelvételen látható a Part Of The Monster című dallal:

két vadonatúj LSD on CIA-dal, a Dive Into The Dark...

... és a beszédes című Anal Sunshine:

 

http://www.kolinmusic.com
http://www.facebook.com/thekolin
https://www.youtube.com/thekolinofficial
http://lsdoncia.bandcamp.com

lejegyezte: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/04/05/kolin_ariel_dalpremier
KOLIN: Ariel – dalpremier! + koncertbeharangozó animáció + turné a dán LSD On CIA együttessel
süti beállítások módosítása