White Lies: Holy Ghost (videoklip)

2011.06.12. 16:12, -recorder-

A 2009 után az idei Szigetre is visszatérő brit White Lies trió a Ritual albumról a Bigger Than Us sci-fi horrorja és a Strangers fétispornója után a Holy Ghosthoz egy hasonlóan meghökkentő videoklipet igazított, melyhez a kulcsot a Szentlélek hét ajándékáról (bölcsesség, értelem, jó tanács, tudomány, lelki erősség, jámborság, istenfélelem) szóló könyv fejezetei adják. A sötéten erotikus szövegű dalhoz a katolikus nagyhatalom, Spanyolország legvagányabb vizuálbrigádja, az elmúlt hónapokban mozis referenciáktól hemzsegő korhatáros szürrealista klipjeivel (El Guincho: Bombay, Scissor Sisters: Invisble Light) elhíresült Nicolás Méndez, Luis Cerveró és Lope Serrano produkciós cége, a barcelonai CANADA kollektíva készített videót – a Recorder ezzel kíván boldog Pünkösdöt!

Lassított felvételek, lószimbolika, hiányos öltözetű fiatal testek, hőkamerás bujálkodás, külvárosi srácok tömegverekedése, és a zenekar előadása, mely a bibliai figurák között hegyi beszédként értelmeződik, a végén pedig a klipforma totális felrúgásaként több mint egy percen keresztül – a klip több mint egynegyedében – már csak hegyek képét látjuk. Reméljük, mindenki eljut a csúcsra!

a CANADA másik friss munkája, a Battles együttes számára forgatott nyalakodós Ice Cream klip, mely kevésbé jelentős a másik három videónál, de bőségesen tartalmaz bizarr képsorokat:

http://www.whitelies.com
http://www.lawebdecanada.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/06/12/white_lies_holy_ghost_videoklip
White Lies: Holy Ghost (videoklip)
süti beállítások módosítása