White Lies: Strangers (videoklip)

2011.03.07. 08:19, -recorder-

Ha már felmerült a White Lies neve a Sziget-fellépők között, nézzük meg a húszas éveik elején járó poszt-punk rajongó londoni fiúk aktuális Ritual albumának márciusi kislemezdalához, a Strangershez tartozó korhatáros klipet, mely az amatőr webcam-fétispornó émelyítően izgalmas világába kalauzol minket. Kikötözés, szájpeckek, tej és húgy, gumi és latex, maszkok, jelmezek (szia, unikornislány!), de nem ám a szokásos stilizált módon. „No censorship, YOU CAN SEE HER VAGINA!!!!!!” – lelkendezett Twitter-oldalán az új videós fenegyerekek közt számon tartott rendező, Stephen Agnew, aki a többszörös díjnyertes brit kreatív ügynökséggel, a Ralph-fal karöltve még egy interaktív, Facebookot és webkamerát is bevonó fiktív partnerkereső oldalt is létrehozott a klip mellé.
 
Egy csomó különböző kamerával készült, és olyan dolgok vannak benne, amiket nem kellene nézned a szemeddel” – írja a vicces kedvű Agnew a videóról, melyet most rendezői változatában mutatunk meg, olyannyira, hogy maga a rendező töltötte fel műcsöcsökről elkeresztelt saját Vimeo-oldalára. Ja igen, a szerelem furcsa aspektusairól elmélkedő dal klipjében néha a White Lies kissé feszélyezett tagjai is feltűnnek a képvilághoz illeszkedő próbatermi webcam felvételeken, de arról a képek sem tudják elterelni a figyelmet, hogy öt és fél perc túlságosan sok ebből a számból.
 

 
a dalhoz készített – a kliphez újabb dimenziókat adó – fiktív partnerkereső oldal itt található:
http://www.weareallstrangers.com/
 
.
ez itt Stephen Agnew előző rendezése 2010 legvégéről, a Recorderen gyakorta dicsért Vaccines együttes Post Break-Up Sex című indie slágerének videója, melyet Larry Clark tinifilmjei ihlettek:

ez pedig itt a White Lies előző videója, a jóval hagyományosabb megvalósítású Bigger Than Us klip, melyben a francia Jonas & François rendezőpáros az E.T. című Spielberg-film előtt tiszteleg:

kapcsolódó cikk a Recorderen:

Fear Of Flying - a White Lies csikóévei

http://www.vimeo.com/faketits
http://twitter.com/agnewsucks
http://www.whitelies.com

összeállította: Déri Zsolt
 

https://recorder.blog.hu/2011/03/07/white_lies_strangers_videoklip
White Lies: Strangers (videoklip)
süti beállítások módosítása