Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 17. hét

2011.05.07. 19:00, -recorder-

KHT10 e heti szlogenje: Music Is Dead! Azért nem halt meg teljesen, most is sikerült találni tíz majdnem tökéletes popdalt. A szövegben feltűnnek kaliforniai utalások, házas- és testvérpárok, feltörekvő popénekesnők és szórakoztató videoklipek – ez utóbbiak a cikk aljára beszúrva is láthatók. (A dalok szokás szerint rögtön meg is hallgathatók, a letöltési lehetőségeket külön jelezzük).

 

The Computers: Music Is Dead
E heti mottónk névadói februárban szerepeltek először a playlisten, a Music Is Dead hétfőn jelent meg kislemezen (elbűvölő videó alul). Nem kell túlzottan elvonatkoztatni, hogy egy duplájára felgyorsított Status Quót vagy egy artikulálatlan Hivest halljunk ki ebből. Május közepén végre megjelenik a bemutatkozó albumuk This Is The Computers címmel. A San Diegó-i stúdiófelvételeket Speedo (Rocket From The Crypt, Hot Snakes) irányította, aki hallhatóan hozzátette a rá jellemző punk rock’n’roll és psychobilly keverékhangzást.
http://musicforperfectpeople.com/2011/05/03/watch-this-the-computers-music-is-dead/

White Denim: Bess St.
Júniusban jön ki a texasi együttes új kis- és nagylemeze, utóbbinak az lesz a címe, hogy D. Ha jól számolom, ez lesz a negyedik album, de nem biztos: nagy a zűrzavar a zenekar eddigi kiadványainak besorolásával. A Subba-Cultcha belinkelt cikkéből meg lehet tudni, milyen műfajok hatottak az új számokra, továbbá azt is, hogy bevettek egy negyedik tagot.
http://www.subba-cultcha.com/news/article.php?contentID=24489

Plateaus: Beach Coma
Lo-fi Ramones 94 másodpercben. Úgy látszik még mindig nincs elegünk a kaliforniai gitárpopból. A Plateaus háromszámos bemutatkozó vinyl kislemezét májusban postázzák annak, aki idejében előrendelte. A címadó szám ingyenesen letölthető erről a blogról.
http://www.imposemagazine.com/bytes/plateaus-flat-line-on-beach-coma

Dev: In The Dark
Az e heti playlist popszekciója a tánczenével foglalkozó amerikai blogok aktuális kedvencével kezdődik. Devin Star Tailes latin gyökerű kaliforniai popénekesnő, maga írja dalait és reppelni is tud. Az odaát felkapott Cataracs producerduóval adott ki néhány klubkedvenc felvételt. Az In The Dark a második saját neve alatt megjelenő kislemeze, Perez Hilton is szerette. Dev őszre várható első albumát (The Night The Sun Came Up) szintén a Cataracs társaságában készíti.
http://kickkicksnare.com/2011/04/26/dev-in-the-dark/
http://perezhilton.com/tv/Dev_In_The_Dark/?ptvid=94b8d5543fdf1

Florrie: Begging Me
A 21 éves bristoli popénekesnő sok hangszeren játszik. A Xenomania producercsapat dobosaként kezdte az ipart 2008-ban, többek között Kylie és a Girls Aloud lemezein és koncertjein. Tavaly a francia electro-disco legenda Fred Falke fedezte fel magának, első kislemezét (Call 911) közösen írták és vették fel Párizsban. Május végén megjelenő második EP-jének címadó számához sikkes ruhás klipet forgattak, amit rengeteg blog tett ki megtekintésre.
http://florrie.com

Sons & Daughters: Breaking Fun
A júniusban megjelenő Mirror Mirror lesz a zenekar negyedik nagylemeze. Bernard Butlert egy glasgow-i haver, az Optimóból ismert JD Twitch váltotta a produceri székben. A 2008-as This Gift album popzenei kiruccanása a múlté, a kislemezt hallva visszatértek a korai dolgaik nyers hangzásához. A Domino Records oldalán találtok linket az album egy másik, még sötétebb számának letöltéséhez is.
http://www.dominorecordco.com/uk/news/19-04-11/sons-and-daughters-announce-new-single/

Eleanor Friedberger: My Mistakes
A Fiery Furnaces hölgytagja is szólókarrierbe kezdett (a báty, Matthew Friedberger ambiciózus terveiről már beszámoltunk nemrég). Eleanor első dala könnyedebb hangvételű, a My Mistakes egy kitűnő popdal, amit a záró szaxofonszóló sem tud elrontani – free download a Stereogumnál. A debütáló album (Last Summer) júliustól kapható.
http://stereogum.com/695972/eleanor-friedberger-my-mistakes/mp3s/

Selebrities: Can't Make Up My Mind
A brooklyni Selebrities új dala totál úgy szól, mint egy álmodozó brit new wave zenekar 1982-ből, lehetőleg egy one hit wonder. A Delusions című nagylemezük május 17-re van kiírva Amerikában. Videoklip és ingyenes letöltési lehetőség az alábbi linken:
http://www.thefader.com/2011/04/26/premiere-selebrities-cant-make-up-my-mind-video-mp3/

FM Belfast: New Year
Mantrázós refrén és pszichedelikus szintizés jellemzi az FM Belfast visszatérését, sok zeneblogról ingyenesen letölthető. A baráti elektro-pop csoportosulás bemutatkozása (How To Make Friends) 2008-ban megjárt néhány évvégi összesített listát. Don’t Want To Sleep a második album címe, júniusban jelenik meg. Egy hónappal később fellépnek a trencséni Pohoda fesztiválon.
http://www.etmusiquepourtous.com/2011/05/02/fm-belfast-new-year/

The Lovely Eggs: Fuck It
A lancesteri házaspár-duó előző kislemeze is megjárta a KHT10-et, még az év legelején, még mielőtt kijött volna második, Cob Dominos című albumuk februárban. A Fuck It az új 7 inch-es vinyl főszáma, egy twee antihimnusz, rádiós DJ-k kedvence lesz. Május végén jelenteti meg a Cherryade kiadó egy új és egy már ismert (Watermelons) albumszámmal egyetemben. A beharangozó vicces videót lásd legalul!
http://www.facebook.com/thelovelyeggs


összeállította: Lévai János


The Computers: Music Is Dead

Florrie: Begging Me

Selebrities: Can't Make Up My Mind

a Lovely Eggs királyi párja bejelenti az új kislemez érkezését:

https://recorder.blog.hu/2011/05/07/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_17_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 17. hét
süti beállítások módosítása