Elkészült PJ Harvey következő lemeze

2010.11.24. 12:27, -recorder-

Az angol dalszerző-énekesnő Let England Shake című új albuma 2011 februárjában jelenik meg.
 
Február 14-én adja ki nyolcadik sorlemezét Polly Jean Harvey, aki a beszédes Let England Shake címmel is jelzi, hogy ezúttal politikus hangvételű anyagról van szó. „Ez a lemez nem csak háborúról szól, hanem sok egyéb dologról is – a világról, amiben élünk, és annak része a háború is” – nyilatkozta a 41 éves énekesnő. PJ Harvey eddigi utolsó szólólemeze, a meglehetősen puritán és kísérteties, zongora alapú White Chalk 2007-ben jött ki, azóta pedig még felfedezőjével és zenei mentorával, John Parish-sel is kiadott egy közösen jegyzett albumot is kiadott 2009-ben (A Woman A Man Walked By). Parish az új albumon is hallható lesz, akárcsak egy másik multiinstrumentalista, a Nick Cave-féle Bad Seedsből tavaly kilépett Mick Harvey (aki csupán névrokona Polly Jeannek), a producer pedig nem más, mint a korábban többek között Depeche Mode-dal és a U2-val is dolgozó Flood (polgári nevén: Mark Ellis). John Parish, Mick Harvey és Flood már többször is segítették PJ Harvey-t: a To Bring You My Love (1995) és az Is This Desire? (1998) felvételeinél mindhárman ott voltak vele a stúdióban, a 2000-es Stories From The City, Stories From The Sea sikerlemezen a névrokon Bad Seeds-tag volt a fő támasza, a legutóbbi két albumon Parish és Flood, a 2010-es session során pedig ismét mindhárman támogatták.
 
A zene nagy részét élőben vettük fel, többek között egy dorseti templomban” – mondta a dalszerző-énekesnő. „Nem voltak szabályok. Valamiért mindannyian úgy éreztük, hogy nagyszerű helyen vagyunk, tele energiával, intenzitással, kreativitással. Élvezet volt felvenni a lemezt, ami duzzad a lelkesedéstől, éppen ezért felemelő érzés volt csinálni, és aztán hallgatni is.” A lemezen – melynek felvételeinél Polly leginkább a mellhez szorítva pengetett autoharp nevű hangszerrel kísérte magát – a tervek szerint 12 dal szerepel majd (Let England Shake, The Last Living Rose, The Glorious Land, The Words That Maketh Murder, All And Everyone, On Battleship Hill, England, In The Dark Places, Bitter Branches, Hanging In The Wire, Written On The Forehead, The Colour Of The Earth). A 2011 februárjára meghirdetett európiai turné állomásainak nagy része már teltházas, már csak pár utólag betoldott pótelőadásra van jegy.
 
(nme.com)

http://www.pjharvey.net

PJ Harvey 2010 áprilisában az akkori brit miniszterelnök, Gordon Brown jelenlétében énekli politikus hangvételű új albumának címadó dalát, még korai szólóverziójában:

az új album The Last Living Rose című dalának egy korai verziója, 2009-ből:

https://recorder.blog.hu/2010/11/24/elkeszult_pj_harvey_kovetkezo_lemeze
Elkészült PJ Harvey következő lemeze
süti beállítások módosítása