Az éjszaka magaslati és mélypontjai. Chris Villon X WaTa: What Happens After Midnight? (lemezkritika)

2023.04.14. 08:00, RRRecorder

230323_zsombiwata15597.jpg

Éjfél után sok minden történik: bulizás, befordulás, felszabadulás, sodródás - mindezeket megragadja ez a lemez. Ez a kritika először a Recorder magazin 104. számában jelent meg.

Éjfél után a bulizás történik, mi más. Ez mégsem egy féktelen partilemez; ebben az éjszakában vannak magaslati és mélypontok, felszabadulás és befordulás, sodródás egyiktől a másikig, vagyis ez „egy ilyen káoszos mozaik”.

Ezt a vibe-ot pompásan megragadják WaTa újhullámos hiphopból, popból, breakbeates és 4/4-es elektronikából merítő zenéi; ezek olyan sűrűn rétegzettek, hogy nemcsak a lemez egészében, hanem egy-egy számban is több hangulat keveredik.

Az angolul rappelő és éneklő Chris Villon Magyarradar rovatunkban így jellemezte magát: „elképesztően nyugodt vagyok, megyek a flow-val.” Bár vannak erős dallamai, refrénjei, tényleg inkább a flow a domináns. (A három nyelven megszólaló vendégrapperek viszont elég laposak.)

Teljesen oké, ha egy lemez inkább az összképre megy, de amikor az Angelsben megszólal Indigo (az egyetlen Wavy-tag Chris mellett, és az egyetlen nő a lemezen), akkor a valóban karakteres, dalszerű dal hallatán azt kívánom, bár lenne több ilyen.

chris_villon.jpgChris Villon X WaTa

What Happens After Midnight?

(Escape Plan, 2023)

hiphop

Kulcsdal: Angels

 

 

 

7,5/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/04/14/chris_villon_x_wata_what_happens_after_midnight_lemezkritika
Az éjszaka magaslati és mélypontjai. Chris Villon X WaTa: What Happens After Midnight? (lemezkritika)
süti beállítások módosítása