FKA Twigs megharcol az érzelmeivel új klipdalában

2021.01.27. 14:20, Gaines

fka_klip.png

FKA Twigs a 2019-es Magdalene lemez után most hozott ki először új számot, a Don't Judge Me rögtön művészi klippel is párosult, azt viszont még nem lehet tudni, hogy ez a dal a közelgő harmadik nagylemez előfutára-e.

A 2019-es album óta tehát új saját dallal nem rukkolt elő a nehezen kategorizálható, progresszív popzenéjével mindig izgalmas énekes-dalszerző, ellenben jó néhányszor vendégeskedett más előadóknál, egyebek között a rapper Headie One és a producer Fred again... (Brian Eno, Ed Sheeran) közös mixtape-jén, még 2020 elején, egy rövid, Judge Me című átkötő szerzeményben. Most ennek érkezett meg a folytatása-ellenpárja-kibontása, ugyanennek a három alkotónak az együttműködéseként, plusz még a spanyol El Guincho producer (Björk, Rosalía) is besegített a hangszerelésbe, akivel FKA Twigs megírt egy komplett albumot a karantén alatt.

FKA NEMRÉG VALLOTT ARRÓL, HOGYAN BÁNTALMAZTA ŐT BARÁTJA, SHIA LABEOUF SZÍNÉSZ

Az nem derült ki, hogy a Don't Judge Me szerepelni fog-e majd azon a lemezen, vagy csak egyszeri single-ről van szó. A dalban FKA a szerelméhez könyörög, hogy ne ítélkezzen felette, gondoskodjon róla, és ölelje át, amikor pedig Headie One veszi át a szót, a a magánéletről a közéletre, a szerelmi fájdalmakról a rendőri brutalitásra és atrocitásokra kerül a hangsúly, megőrizve a nyers személyességet. A dalhoz társuló klipben szintén a feszültség dominál, FKA tánca helyenként inkább küzdősportra, viaskodásra emlékeztet, még a fizika törvényeire is fittyet hányva. A videót amúgy maga az énekesnő (társ)rendezte, a partnere Emmanuel Adjei volt, aki dolgozott már Sevdalizával, Madonnával, illetve Beyoncé Black Is King című legutóbbi vizuális albumán-kisfilmjén.

Címkék: fka twigs
https://recorder.blog.hu/2021/01/27/fka_twigs_megharcol_az_erzelmeivel_uj_klipdalaban
FKA Twigs megharcol az érzelmeivel új klipdalában
süti beállítások módosítása