FKA Twigs beperelte volt barátját, Shia LaBeoufot szexuális, fizikai és érzelmi bántalmazás miatt

2020.12.12. 11:56, Gaines

fka_2.jpg

FKA Twigs beperelte volt barátját, Shia LaBeouf színészt, írta meg a New York Times. Az énekesnő elmondása szerint a színész szexuálisan és fizikailag is bántalmazta, érzelmi terrorban tartotta; a cikkben egy másik volt barátnő, Karolyn Pho is nyilatkozik a színész abuzív viselkedéséről.

FKA Twigs és Shia LaBeouf szűk egy évig voltak együtt, a Honey Boy című film forgatásán ismerkedtek meg. Az énekesnő azzal vádolja a színészt, hogy a kapcsolatuk során rendszeresen erőszakoskodott vele, féltékenységi rohamai voltak. Egy 2019-es esetben, egy Valentin-napi utazás során például arra ébredt éjszaka, hogy LaBeouf fojtogatja; utána hazafelé a kocsioban kikapcsolt biztonsági övvel, vadul vezetve azzal fenyegette őt a férfi, hogy szándékosan karambolozni fog, ha a barátnője nem vall neki szerelmet, majd amikor megálltak egy benzinkútnál, mert FKA Twigs ki akart szállni, LaBeouf a kocsihoz szorította, ordítozott vele, és visszakényszerítette a kocsiba. A Variety cikkében mellékelt kereset szerint a férfi tudatosan megfertőzte nemi úton terjedő betegséggel; elszigetelte a környezetétől - például arról győzködte, hogy a menedzsmentje csak kihasználja -, többször is kényszerítette, hogy lefekvés előtt nők meggyilkolásáról szóló dokumentumfilmeket nézzenek, és hogy mindig meztelenül aludjon; megtiltotta neki, hogy az étterembe ránézzen a férfi pincérekre. LaBeouf paranoid félelmei miatt továbbá töltött puskát tartott az ágyuk mellett, ezért FKA Twigs félt felkelni, nehogy a férfi véletlenül lelője.

FKA Twigs elmondta, soha nem gondolta volna, hogy egyszer abuzív kapcsolatba fog kerülni, és legfőképp azért áll ki a nyilvánosság elé, hogy megmutassa: bárki kerülhet ilyen helyzetbe, és egy bántalmazó kapcsolatból nagyon nehéz kiszabadulni. "Arra gondoltam, soha senki nem fog hinni nekem" - idézik a cikkben. Mint azt a házvezetőnője és a terapeutájának küldött e-mailek is megerősítik, csak többszöri kísérletre sikerült elszakadnia LaBeouftől. "Olyan mélyre lökött, magam alá, hogy egyszerűen lehetetlenségnek tűnt, hogy elhagyjam és kimásszak a gödörből."

A cikkben és a keresetben a színész egyik volt barátnője, Karolyn Pho stylist is beszámolt egy esetről, amikor LaBeouf részegen leszorította az ágyra, és olyan erővel lefejelte, hogy a nő vérezni kezdett. Egy 2015-ben nyilvánosságra került felvételen pedig az látható, ahogy akkori barátnőjével, Mia Goth-tal veszekszik, és azt mondja a nőnek, hogy ő csinál belőle bántalmazót, és később azt mondja, meg tudta volna ölni a nőt. Shia LaBeouf e-mailben nyilatkozott a New York Times-nak, a színész vitatja a vádak egy részét, és úgy fogalmaz, hogy nincs mentsége az alkoholizmusára és erőszakoskodására, "évekig voltam magammal szemben és a környezetemben lévőkkel is erőszakos", szégyelli a múltját, azon dolgozik, hogy kigyógyuljon az alkoholizmusból és poszttraumás stresszből, és sajnálja, hogy bántott másokat. FKA Twigs a perben esetlegesen neki megítélt anyagi kártérítés jelentős részét a családon belüli erőszak áldozatait segítő szervezeteknek fogja adományozni.

https://recorder.blog.hu/2020/12/12/fka_twigs_beperelte_volt_baratjat_shia_labeoufot_szexualis_fizikai_es_erzelmi_bantalmazas_miatt
FKA Twigs beperelte volt barátját, Shia LaBeoufot szexuális, fizikai és érzelmi bántalmazás miatt
süti beállítások módosítása