Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ Ilyen, amikor a leszbikus nők felszabadultan buliznak

2018.06.10. 12:04, RRRecorder

evvol.jpg

Az Evvol videója nem a férfi tekintetnek szól: a saját nézőpontjukat mutatják be benne. "Ez csak szex, ennyi, lépjünk tovább."

Valójában csak egy felszabadult, na jó, nagyon felszabadult bulit mutat be az Evvol Release Me című videója, amin történetesen leszbikus nők beszélgetnek, táncolnak, csókolóznak és szexelnek, sokat. De azért ennél többről is szól, vagy inkább nagyobb a tétje a low budget, kvázi-dokumentarista videónak. Az Evvol duó úgy érzi, hogy a leszbikus nők nézőpontja, története alig jelenik meg a nyilvánosságban - vagy ha igen, akkor a "férfi tekintetnek" szóló reprezentációként, vagyis nem a saját nézőpontjukból.

"Az volt a fontos, hogy elmondjuk a történetünket, és azt, hogy ez nem valami sötét, nyirkos dolog, ami csak a sötét zugokban történik. Ez csak szex, ennyi, lépjünk tovább" - mondta az Outnak duó egyik tagja, Jane Arnison. Továbbá az ellen a mítosz ellen is fel akartak szólalni, hogy a leszbikusok kevesebbet szexelnének, mint a másfajta párok. Ez csak egy újabb formája annak, hogy "megtagadjuk a nőktől a szexuális szabadságot, különösen akkor, ha a férfiak nincsenek meghívva a buliba."

EGY ÉV LEGNÉZETTEBB KORHATÁROK KLIPJEI ÖSSZEGYŰJTVE

A videó egyik rendezője Julie Chance, az Evvol tagja, aki ezt mondta róla: "szerintem jól megjeleníti a női nézőpontot. Játékos, és nemcsak nem csak a szexről szó; igazából nem fókuszál rá egyetlen dologra sem." A másik rendező Matt Lambert, aki a meleg férfiakat bemutató, intim filmjeiről ismert. Ő többek között azt mesélte a fent linkelt interjúban, hogy amikor férfiakat filmez, akkor ők mindig "előadnak": nemcsak a pornószínészek, hanem mások is nagyon tudatában vannak annak, hogy hogyan kell a kamera előtt mutatkozniuk. A Release Me-ben szereplő lányoknál az ego nem került így előtérbe, inkább a partnerük örömére fókuszáltak a kamera előtt, és mertek sebezhetőek lenni.

BUDAPEST PRIDE VIDEOMIX NEM ELCSÉPELT KLIPEKKEL

A Dazed cikkében, ahol a finoman szólva provokatív videóiról, szövegeiről ismert Peaches beszélget az alkotókkal, Lambert arról beszélt, hogy amikor a tömegkultúrában, pornóban "eltárgyiasított, fetisizált" melegek érző, szerető, nevető emberként jelennek meg, az még felforgatóbb, mert azt mutatja meg, hogy a melegek nem "mások", hanem ugyanúgy élnek, tehát megjelenhetnek a "normális" emberek életterében.

CSÚCSRA JÁRATOTT MEZTELENKEDÉS PEACHES KLIPJÉBEN

Mint arról részletesen itt írtunk, elég új jelenség a popzenében, hogy a leszbikus énekesnőkről nemcsak tudni lehet, hogy leszbikusok, hanem a dalszövegeikben is megjelenik ez; sokáig például az ő szerelmes dalaik is férfiakról szóltak, vagy nem derült ki a szövegből, hogy milyen nemű a nagy ő (he vagy she). Arról pedig itt írtunk, hogy nemrég a - később biszexuálisként coming outolt - Rita Ora dalával kapcsolatban került elő, hogy a "lányokkal csókolózó lányok" a dalszövegekben gyakran csak azért csinálják ezt, mert kicsit berúgtak és "kalandoznak", netán hogy a férfiakat felizgassák.

https://recorder.blog.hu/2018/06/10/18_ilyen_amikor_a_leszbikus_nok_felszabadultan_buliznak
18+ Ilyen, amikor a leszbikus nők felszabadultan buliznak
süti beállítások módosítása