Magyarradar – The Mabon Dawud Republic

2018.02.14. 09:08, corecorder

mabonstreet.png

A Mabon Dawud Republic többek között a SoulClap Budapest, a Qualitons, a és a Zuboly tagjainak afrobeat formációja, akik emellett még tucatnyi más formációban zenélnek együtt – a mintegy tizenhat főt számláló csapat a Trafó Felabration koncertjén mutatkozott be 2017 végén, és annyira élvezték a közös munkát, hogy azóta is együtt maradtak.

Megalakulás éve: 2017.

Honnan: Budapest.

Tagok: Szőke Barna, Harangozó Sebestyén (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Zahár Fanni – (alt szaxofon, fuvola), Weisz Gábor, Kováts Gergő (tenor- és bariton szaxofon), Meggyes Ádám (trombita), Csapó Krisztián (harsona), Bognár Szabolcs (billentyűs hangszerek, shekere), Halmos András, Czirják Tamás, Krecsmáry Zsolt, Boros Levente, Szarvas Dávid (dob, ütőhangszerek).

Stílus: Progresszív afrobeat.

Hatások: Fela Kuti, James Brown, Afrika és a diaszpóra zenéje.

Kiadók: Budabeats.

felabration.jpgTörténet: 2017 tavaszán kaptunk egy emailt amiben egy angolai illetőségű bizonyos Mabon Dawud megbízott minket hogy legyünk a kísérőzenekara, átküldött pár saját számot és egy tetemesebb összeget utalt a számlánkra honorárium gyanánt, biztosított minket hogy ősszel turnézni fogunk. Felkészültünk de Mr Dawud azóta nem válaszolt egy levelünkre sem. A turné nem valósult meg, de mi annyira élveztük a közös zenélést hogy együtt maradtunk.

Megjelenések: Egyelőre nincs.

Küldetés: Megmozgatni pár vállat, csípőt, feneket.

Jövőkép: Fejest ugrunk egy féregjáratba és végtelen párhuzamos univerzumban játszunk örökké egyfolytában, majd pont mielőtt a párhuzamosok találkoznának és megemelnék a kalapjukat gyorsan letöltjük magunkat és egy szimulált valóságban kezdjük elölről a folyamatot.

Mellékprojektek: Qualitons, Irie Maffia, Amoeba, SoulClap Budapest, Jü, Jazz Bois, Manaky, Kézműves Kultúra, Zuboly, Szabó Balázs Bandája... hogy párat említsünk.

Szexepil: A diszkókék kongáink és a négytagú perkaszekciónk.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Tavaly októberben megtöltöttük a Trafó nagytermét és egy három órás műsorral emlékeztünk Fela Kutiról az Egypt 80 egyik eredeti tagjával, Dele Sosimivel, Senával, Saïd Tichitivel, Akkezdet Phiaival és a Slow Village-dzsel.


Nyitókép: Örsi András


Felebration-főpróba: 

https://recorder.blog.hu/2018/02/14/magyarradar_the_mabon_dawud_republic
Magyarradar – The Mabon Dawud Republic
süti beállítások módosítása