Magyarradar – Dana & The Dreamcatchers

2018.01.17. 09:57, rerecorder

img_4632.JPG

A szolnoki soft-alterrockos Dana & The Dreamcatchers 2016-ban indult, frontember-dalszerzőjük, Dana az X-Faktort is megjárta, neves producerekkel (Lázár Domokos, Takács Zoltán Jappán) vették fel első dalaikat és gitárosuk, Zoli most a Magyarradar rovatunkban is bemutatja a szextettet.

Megalakulás ideje: 2016 szeptember.

Honnan: Szolnok

Tagok: Dana – ének, Zoli – gitár, Gábor – gitár, Laci – basszusgitár, Berhő - billentyű és sampling, Andor – dob.

Stílus: Soft / alter rock (?)

Hatások: Mindenki totál széles ízléssel rendelkezik. Ed Sheerantől kezdve, a Led Zeppelinen, a Metallicán, Placebon, London Grammaron, La Roux-n, Taylor Swiften át a Quimby-ig minden ami, zene.

Kiadók: Egyelőre még csak tapogatózunk.

Történet: 2016 szeptemberében alakult a zenekar Szolnokon. Eredeti elképzelés szerint akusztikus hangvételű dalokat játszottunk volna, némi elektronikával megfűszerezve – Ákos-, Ágnes-, ByeAlex-vonalon mozogva. Akkor még Lélekmadár néven futottunk és semmi „komolyabb” célunk nem volt, egyszerűen csak élveztük a közös zenélést. Idén januárban azonban addigi énekesnőnk Kanadába távozott, ezért új hang kellett helyette. Ekkor találtunk rá Danára, jelenlegi énekesünkre, aki alapvetően egyszálgitáros szólóénekes, illetve alkalomszerűen kisegít vokálozni itt-ott: például A Nyughatatlan nevű rockabilly formációban. 2014-ben az X-Faktorban is bemutatkozott. Mivel Dana nemcsak kiváló hangú énekes, de iszonyú kreatív zeneszerző, és eléggé karakteres frontember, ezért úgy döntöttünk, hogy zenekarnevet váltunk és olyan nevet találunk, amiben kifejeződik, hogy ő a zenekar lelke. Így lettünk Dana & The Dreamcatchers. Danával felpörögtek az események és sorra születtek az új dalok. Ezeket már a próbateremben is viszonylag jó minőségben ledemóztuk és elküldtük néhány zeneértő ismerősünknek. Abszolút pozitív visszajelzéseket kaptunk mindenhonnan, ezért elkezdtük mi is most már komolyabban venni a munkát. Lázár Domokos az Esti Kornélból azt tanácsolta, hogy keressük meg Takács Zoltán Jappán producert, hogy ő lát-e fantáziát a bandában. Szerencsére a válasza pozitív volt és felajánlotta a közös munkát. Átküldtük neki az összes addigi dalunkat, ötletünket, ő pedig kiválasztott egyet közülük és azt már az ő producerkedése mellett szedtük ízekre, majd gyúrtuk kész dallá. Ez lett a Whisper című dal, amit majd kicsit később szeretnénk bemutatni a szélesebb közönségnek. Ezután Domokost is megkértük, hogy Jappánhoz hasonlóan ő is válasszon egy dalt, amit meg ő csinálna meg velünk szívesen. Danának volt egy egyszálgitáros-tábortüzes dala, amivel állandóan kínlódtunk, mert tele volt ritmus- és ütemváltásokkal. Dodi persze ezt választotta ki, kicsit belassította, telerakta xylofonnal, meg klasszikus triphop-dobokkal, illetve klassz kis alteros gitárokkal. Ez lett a Butterfly. Jelenleg nyolc saját dalunk van, vegyesen angol és magyar nyelven. Még nem dőlt el egyértelműen, hogy melyik nyelv lesz a nyerő, mert Danának nagyon jól áll az angol, ugyanakkor idehaza magyar szövegekkel könnyebb érvényesülni. A zenéink eljutottak már néhány kiadóhoz és ott is pozitívan fogadták dalainkat, majd meglátjuk lesz-e belőle valami. Tavasszal szeretnénk élőben is megmutatni magunkat, így gőzerővel folyik a dalok áthangszerelése koncertverzióra, ami nem egyszerű feladat, mert a demó-mixek tele vannak samplerekkel és gépdobbal. Amúgy a felállás klasszikus rockzenekari: két gitár, basszus, ének, dob, plusz egy billentyűs-sampleres, aki teker egyet ezen a hagyományosnak mondható hangzáson és jó sok elektonikával megbolondítja azt.

img_4636.JPG


Megjelenések
: Két dal a Bandcamp-oldalunkon.

Küldetés: Nem vagyunk küldetéstudatosak :)

Jövőkép: Jövőre szeretnénk kiadót találni, elkészíteni egy klipet és néhány klassz helyen játszani. Albumról is lehet szó, ha van még egyáltalán létjogosultsága ennek a formátumnak.

Mellékprojektek: Berhő a Calm Spiritben, Laci pedig a Cozombolis Zenekarban játszik. Danának pedig szoktak szóló fellépései lenni.

Szexepil: Egyértelműen Dana hangja.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Anyukánknak is tetszik :)


a Butterfly


és egy másik dal, a tavaly karácsony előtt publikált Cohen-feldolgozás, a Hallelujah


Dana And The Dreamcatchers Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2018/01/17/magyarradar_dana_the_dreamcatchers
Magyarradar – Dana & The Dreamcatchers
süti beállítások módosítása