Magyarradar – Meg egy cukorka

2016.12.28. 13:17, rerecorder

meg_egy.jpg

A 2016-os év utolsó Magyarradar-jelzését a Meg egy cukorka trió eredményezte, a 2015-ben alakult, brit hatású rádióbarát alterrockzenekar jelenleg első EP-jén dolgozik. Hárs Barna frontember mutatja be a formációt.

Megalakulás éve: 2015.

TagokHárs Barna (ének, gitár), Mihályi Dávid (basszus) és Halász Máté (dob).

Stílus:  Az, amit csinálunk ahhoz áll legközelebb, amit manapság magyar alternek, undergroundnak hívnak Magyarországon. De ez nem pontos megfogalmazás, hiszen a brit gyökerű pop és rockzene motívumai ugyancsak megjelennek a dalainkba. Egyes helyeken már-már punkos felkiáltásokkal.

Hatások: A Beatles volt a világ legjobb zenekara. Nagyon sok mindent tanulunk tőlük, ugyanúgy, ahogy a Kiscsillagtól, a 30Y-tól vagy éppen az Oasis-től.

Kiadók:  Jelenleg nem állunk szerződésben egy kiadóval sem. Egyelőre nem is tartjuk feltétlenül fontosnak, hogy legyen kiadónk, hiszen rengeteg pozitív példa van arra, hogy e nélkül is működhet egy zenekar. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

meg_egy_2.jpgTörténet: Dáviddal még középiskolában ismertük meg egymást. Évfolyamtársak voltunk. Mindkettőnk valamiféle kívülálló szerepet töltött be saját osztályában csak másképp. Nem is szerettük egymást akkoriban, de ennek ellenére párszor zenéltünk együtt mindenféle sulis eseményen. Egyszer egy szalagavatón a SYMA-ban, ami azért volt egy emlékezetes dolog, mert nem sokan mondhatják el, hogy felléptek 3000 ember előtt úgy, hogy azok a színpadtól 300 méterre voltak és végigültek csöndben egy punküvöltözést. A Kasabiantól játszottuk az LSF-et. Ezután játszottunk a Bethesda Gyermekkórházban is beteg gyerekeknek Oasis meg Quimby számokat. Ez egy erős közös élmény volt. Mindenesetre a fellépések próbáin kívül nem nagyon kerestük egymás társaságát, valamiért nem találtuk meg a közös hangot. Aztán Dávidnak is lett több zenekara meg nekem is. Végül a 6-os villamoson futottunk össze már pár éves egyetemistákként és kitaláltuk, hogy próbáljuk meg, hiszen úgy is most oszlott fel mindkettőnk zenekara. Az első dobosunk, Dávid előző zenekarából jött hozzánk, majd egy év után rájött, hogy ő más irányba szeretné folytatni a zenélést. Mátéval a jelenlegi és reméljük utolsó dobosunkkal pedig kicsit több mint egy hónapja próbáltunk először és olyan jól működik a kémia, mint még soha. Megvan Ringo.

Megjelenések: Szeptemberben adtuk ki első dalunkat, a Szertefoszlottat, ami a jövőre megjelenő Zsákutcák című kislemezünkön lesz rajta.

Küldetés: Zenekart sok okból alapíthat az ember. Mi többnyire azért csináljuk ezt az egészet, mert szeretnénk üzenni valamit a világnak. Mind hárman hiányoljuk itthonról az olyan zenekarokat, akik megfogalmaznak gondolatokat a körülöttünk zajló eseményekről. Mivel úgy gondoljuk van miről, ezért sajnáljuk, hogy manapság egyre többen zárkóznak el efelől. Ezen szeretnénk változtatni.

Jövőkép:  Mi egyelőre kis távlatokban gondolkozunk, hogy hol lépjünk fel fél éven belül, és hogy mik a holnap céljai meg ilyesmi. Jelenleg a jövőben csak annyit látunk, hogy zenélni fogunk.

Mellékprojektek: Máté a Mary Popkids-ban is dobol, de ezt nem neveznénk mellékprojektnek. Továbbá most kezdte el TwoBeat nevezetű dobsuliját. A mindennapokban villamosmérnök gyakornok vagyok, Dávid pedig újságírónak készül.

Szexepil: A nevünk. Általában vagy félre írják, illetve mondják (Még egy cukorka vagy Egy Szem Cukorka), de utána mindenképpen megjegyzik.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Dadannak (Kovács Ákos) tökre tetszett az, amit csinálunk, meg a dolgokhoz való hozzáállásunk is. Nagyon sok olyan zenekarral foglalkozott, akikre mi felnézünk. Viszont azt se felejtsük el, hogy mégiscsak elneveztek róla egy nagyszínpadot Orfűn. Az ő elismerésének hála, játszották le az első kiadott felvételünket a Petőfi Rádióban és a Petőfi TV-s kis szereplésünk is ennek a gyümölcse. Ezekre mind büszkék vagyunk. Persze a legnagyobb elismerés számunkra még mindig az, amikor érdeklődve nyitnak be random emberek a próbánkra, hogy mi ez a jó zene és ki a fenék vagyunk mi és mért nem találkoztak még velünk.

a zenekarral december 30-án lehet legközelebb élőben találkozni a Fészekben, Facebook-eseményoldal


a Meg egy cukorka Szertefoszlott című dalának klipje: 


fotók:
Csizmadia Bendegúz

Meg egy cukorka Facebook-oldal 

https://recorder.blog.hu/2016/12/28/magyarradar_meg_egy_cukorka
Magyarradar – Meg egy cukorka
süti beállítások módosítása