EP-premier! Zanzinger: Self-Portrait At 24

2016.11.17. 14:30, rerecorder

sp24_sandor_emese-0207_small.jpg

A kliprendezőként is aktív Micsoda Dániel 2014-ben tűnt fel Zanzinger néven, remekbe szabott akusztikus folkos dalokkal, amit Demons Of Future And Past címmel hamar egy kiváló albummal is megerősített. A lakáskoncertekkel is elhíresült zenész 2015-ben harmadmagával megalapította a Lone Waltz Records-ot (társalapítók: Upor András, Duke Bluebeard), és elkezdett dolgozni második albumán, ami előtt most egy élőben rögzített EP-vel jelentkezik. A Live Waltz sorozat második részeként egy vidéki kápolnában rögzített Self-Portrait At 24 című anyag alább hallható először.

front_final_small.jpgZanzinger második nagylemeze jövőre várható - ez lesz az első, amin zenésztársak is kísérik majd. Előtte azonban az album dalaiból négyet eljátszott egy kis kápolnában is, amiből összeállt egy élőben, monoban, a 20. század eleji bluesfelvételek stílusában (Upor Andrással) rögzített EP. A dalokat vágás nélküli videón is megörökítették. 


LEMEZTÁSKA ZANZINGER KEDVENC ZENÉIVEL.

A Self-Portrait At 24-on szereplő szerzemények a kapcsolatokon belüli veszteségek, a szakítás, a távolság kialakításnak dalai, de meséljen ezekről Zanzinger: „tavasszal volt egy hosszabb mélypont az életemben, ami miatt elkezdtem teljesen gyökértelen, vagy annak gondolt dalokat írni pici érzelmi momentumokból. Az a közös ebben a négy dalban, hogy semmiről nem mond nagyot, nem elemez és nem is hangoskodik egyik sem. Nincsenek benne körmönfont poénok, vagy artikulált refrének, csak egyfajta figyelem van benne, meg igény azoknak a dolgoknak a megörökítésére, amik nem avulnak el akkor sem, amikor az ember már valami tök más állapotból néz vissza egy életszakaszára. Ami szerintem tök fontos ezekben a felvételekben, fontosabb sokszor, mint a melódia, az az egyes daloknak az energiája. A zenével és a szövegekkel sokat dolgoztam egyedül, aztán a későbbi albumra kerülő verziókhoz a zenekarral is, de az előadásmódban sosem került kitalálásra az, hogy melyik dal hova és hogyan építkezik, ami miatt egyrészt élőben mindig más hangsúlyok jönnek létre és az itt hallható felvételeken is sok effajta improvizáció kapott helyet. Később az anyag rögzítésében is erre a manírmentes minimalizmusra törekedtünk Upor Andrissal, az EP hangmérnökével, ami azt eredményezte, hogy végül monoban vettünk fel és kevertünk mindent. Fontos szerepe van még a felvételeken, a kápolna hangjának, ahol az anyag készült. Bár ilyesmit ilyen térben rögzíteni nyilván nem nekünk jutott először az eszünkbe, de izgalmas szövet egy szakrális tér a profán, esendő, emberi nyavalygáshoz.”


az EP-bemutatóra tehát november 18-án pénteken kerül sor a Tinta Art Caféban, az est másik fellépője a kanadai dalnok, Only Wolf lesz, Facebook-eseményoldal

és a dalok külön videón, az élőben rögzített sessionfelvételen, a Live Waltz-sorozat második részeként, rendező: Tóth-Justh Barnabás & Micsota Daniel 

A Kind Of Love


Self-Portrait At 24


Flown


Wild Buzzard


és a Self-Portrait At 24 című friss EP: 


fotó: Sándor Emese

Zanzinger Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/11/17/ep-premier_zanzinger_self-portrait_at
EP-premier! Zanzinger: Self-Portrait At 24
süti beállítások módosítása