Magyarradar – ARONS Land Cargo Co.

2016.10.31. 18:16, rerecorder

aron_hajba_pressfoto_2016_small.jpg

Az ARONS Land Cargo Co. bemutatkozó EP-jének a Recorderen volt a premierje, a kiváló akusztikus lemezanyag után decemberben érkezik az első album is. Magyarradaron a Jazzékiel egykori gitárosaként megismert Hajba Áron új projektje, amely jórészt testvéreivel koncertzenekarrá is bővül.

Megalakulás éve: 2016.

Tagok: Szólóprojekt: Hajba Áron – dalszerzés, gitár, ének (meg néha szájharmónika, de inkább csak szórakozásból). A zenekar: Hajba Mátyás (gitár, vokál), Hajba László (dob), Hajba Imre (basszusgitár, vokál), Tóth Attila (Hammond orgona).

Stílus: Utazgatós, analóg, vintage, folk, rock, blues, country, kellemes, dallamos gitárzene.

Hatások: Utazás, természet, emberi kapcsolatok, hangulatok, élmények. Vagy zenékre irányul a kérdés? Akkor felsorolhatatlan, most épp ez jut eszembe: Doyle Bramhall II, James Taylor, The Rolling Stones, Johnny Cash, Tom Petty, The Doors, Tito & Tarantula, The Beatles, John Lennon szólómunkássága, John Mayer, Aerosmith, Bob Dylan, David Gilmour, Neil Young, Eagles, Mark Knopfler...

Kiadók: KLINIK.

Történet: Ötéves koromig nem emlékszem semmire, onnantól zenész akartam lenni. Tízévesen bátorkodtam először dalt írni (azzal a dallal most már nem büszkélkedem), ekkor kezdtem gitározni is. Rögtön a bátyámmal kezdtem zenélgetni, majd gyorsan utánunk cseperedtek az öcséink is. Így alakult a zenekar. Mostanra jött össze egy olyan anyag, amit már kellőképpen érettnek érzek ahhoz, hogy szerzőként megmutassam magam, a többiek meg közben felnőttek, és nagyjából rám maradt a mozdony szerep. Így szóló projektbe kezdtem, amelyben kísérő zenekarként továbbra is a fívéreim állnak mellettem, valamint jövök csillagászati mennyiségű szeszes itallal a szürke eminenciás barátaimnak a KLINIK labelnél is.

aronslandcargoco_homewardbound_bakelit.jpg


Megjelenések
: Homeward Bound (EP) 2016 szeptember, Always Closer, Never There (LP) 2016 december.

Küldetés: Szeretném, ha azok a kapaszkodók, amelyeket saját magam számára találtam, a dalokon keresztül hasznossá válhatnának mások számára is. Megmaradni valódinak.

Jövőkép: Sok jó dalt szeretnék írni, jó minőségű felvételeket készíteni róluk, sokat zenélni, és néhány pillanatra kiemelni a hallgatóságot a mindennapi mókuskerékből. Mondhatnám, hogy nem számítok nagy dolgokra, de ezek azért azok, akárhogy is tűnik első olvasásra.

Mellékprojektek: The BlackBirds – The Beatles emlékzenekar.

Szexepil: Kendőzetlen tökéletlenség.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Mostanában, a Homeward Bound kislemez megjelenése után például nagyon szép üzeneteket kapok. Ilyenkor érzem, hogy a dalaim működnek, és van értelme tennem a dolgom.


az ARONS Land Cargo Co. szólóverziója legközelebb november 2-án látható élőben a Központban, Facebook-eseményoldal


a Homeward Bound vissza a természetbe videója: 



és a két fantasztikus szerzemény (a kislemez a projekt Bandcamp-oldalán meg is vásárolható): 


ARONS Land Cargo Co. Facebook-oldal



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/10/31/magyarradar_arons_land_cargo_co
Magyarradar – ARONS Land Cargo Co.
süti beállítások módosítása